Multifunctionele accommodatie voor de Osse Ruwaard

  • 18 maart 2020
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

Een open en uitnodigend nieuw gebouw voor de wijk stond in de Ruwaard al jaren op het verlanglijstje. Na uitvoerig overleg met gemeente Oss, BrabantWonen, stichting wijkcentrum Ruwaard, wijkraad Ruwaard en wijkstichting Rucrea gaat dat er dan ook komen. Berghege kreeg van BrabantWonen de opdracht om het duurzame wijkcentrum te bouwen. Dé plek waar de 14.000 inwoners van wijk de Ruwaard en de bewoners van de Sterrebosflat elkaar kunnen ontmoeten.

Open karakter

Buro Kade ontwierp na een intensief workshoptraject met toekomstige gebruikers de nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie onder de bestaande Sterrebosflat. Als de oude Iemhof gesloopt is, ontstaat er aan de Brederodestraat een groene ruimte. Daar komt straks de hoofdingang van de nieuwe Iemhof voor ontmoeten en activiteiten. Door de grote ramen en het open karakter van het gebouw is er volop contact tussen binnen en buiten. Direct grenzend aan de grote zaal komt een heerlijk terras.

"Dit moet echt dé huiskamer van de hele Ruwaard worden."

Het centrale hart van de nieuwe Iemhof is een echte boulevard. Net als de grote zaal ligt die 60 cm lager dan de rest van de begane grond. Met een gezellige plaza en centrale bar waar iedereen terecht kan voor koffie, thee, (fris)drank en een praatje. De begane grond van Sterrebos en de nieuwe Iemhof vormen na de verbouwing één geheel. Met als blikvanger de grote zaal van D’n Iemhof die plaats biedt aan maar liefst 200 mensen in theateropstelling. Naast de grote zaal komen kleinere ruimtes voor met biljarts en kaarttafels, een huiskamer, een plaza en een rustige serre.

Groen dak

Ook wordt er een uitbreiding gerealiseerd aan de achterzijde van de Sterrebosflat die aan de Brederostraat ligt. Die aanbouw heeft een duurzaam en energiezuinig, groen dak. Op de eerste verdieping is onder andere ruimte voor dagopvang en om te vergaderen gereserveerd.

De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2020. Daarna zullen via de volledig nieuwe entree hopelijk heel veel mensen de weg naar het nieuwe centrum gaan vinden.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren