Nieuw gebouw voor Fontys Technologie opleidingen in Eindhoven

  • 12 december 2017
  • Onderwijs en wetenschap
  • Onderwijs & Wetenschap

De Technologie opleidingen van Fontys (Techniek, Toegepaste Natuurwetenschappen, Technische Bedrijfskunde en Technische Lerarenopleidingen), nu nog op de Eindhovense campus Rachelsmolen, verhuizen in 2019 naar de campus waar ook de TU/e gehuisvest is.

Het College van Bestuur van Fontys sloot voor deze opdracht een aannemingsovereenkomst met Build2Learn (bouwcombinatie Bouwbedrijf Berghege en Heerkens van Bavel). Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van 33.000 m2 BVO biedt straks ruimte aan het toenemende aantal studenten en medewerkers.  

In het voorjaar van 2018 start de verbouwing van het voormalige TNO-gebouw. Onder andere door hergebruik van materialen en bestaande infrastructuur, slimme klimaatsystemen en waterbesparende voorzieningen krijgt Fontys een duurzaam en hoogwaardig onderwijs- en onderzoeksgebouw. Hans Nederlof, lid van het College van Bestuur van Fontys: “Het vernieuwde gebouw is in alle opzichten klaar voor een toekomst waarin technologie een hoofdrol speelt. Voor studenten en medewerkers creëren we een uitdagende en inspirerende omgeving om te studeren, te onderzoeken en samen te werken. Toenemende studentenaantallen, onze nauwe verbinding met de bedrijven in de Brainportregio en nieuwe technologieën in een snel veranderende wereld; met dit gebouw  op de TU/e Campus zijn we voorlopig toekomstproof.” 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren