Nieuw Hart voor Deuteren geopend

  • 21 januari 2010

Samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft BrabantWonen de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de leefbaarheid van Deuteren. Zo werden er diverse onderhouds- en renovatieprojecten opgezet. Bouwcombinatie BMW, waarvan Berghege onderdeel uitmaakt, kreeg in juni 2008 opdracht voor het nieuwbouwproject Hart van Deuteren: de bouw van een activiteitencentrum, 76 sociale huurappartementen en 12 wooneenheden voor mensen met een verstandelijke handicap.

Op donderdag 21 januari werd het nieuwe hart van Deuteren op feestelijke wijze geopend door wethouder Zorg Jetty Eugster. Alle wijkbewoners waren hierbij uitgenodigd door woningcorporatie BrabantWonen. Het thema ’Oud en Nieuw’ stond deze dag centraal. Oude en nieuwe bewoners ontmoetten elkaar en in het nieuwe activiteitencentrum was een film te zien over het oude Deuteren. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid was er bovendien een schaatsbaantje aangelegd met de bekende koek en zopie kraampjes. Directeur BrabantWonen Henk Rozendaal, kunstenares Ellen Brouwers en wethouder Volkshuisvesting/stedelijke vernieuwing onthulden daarnaast een geschenk voor de wijkbewoners: het BrabantWonen Buurt Paviljoen. Een echte ontmoetingsplek in de vorm van een kunstwerk.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren