Nieuw hartcentrum voor het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven

  • 20 januari 2015

De VOF Carebuilders, gevormd door Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege enerzijds, en Wolter & Dros en Croon Elektrotechniek anderzijds, hebben een prachtige opdracht verworven: de bouw van een nieuw hartcentrum vlak voor het Catharina Ziekenhuis, wat tevens het nieuwe entreegebouw van het Catharina Hartcentrum wordt.


Catharina Hartcentrum

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw in Eindhoven worden alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd. Daar komen de Eerste Hart Hulp, de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 plekken, patiëntvriendelijke omgeving waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken).

De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de bestaande entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd wordt. Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal straks van alle gemakken voorzien en voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd. De nieuwbouw zal naar verwachting eind 2015 klaar zijn.

De 5 bestaande hartkatheterisatiekamers in het ziekenhuis maken plaats voor patiëntenkamers. Daardoor is het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1-persoonskamers te bouwen.
 

Samenwerking

Wolter & Dros en Croon Elektrotechniek zijn sinds 2011 werkzaam binnen het Catharina Ziekenhuis, waarbij invulling wordt gegeven aan het huisvestingsprogramma ‘Bouwen voor Beter'. Voor de realisatie van het nieuwe entreegebouw is Wolter & Dros verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties en Croon Elektrotechniek voor de elektrotechnische installaties. Heerkens van Bavel en Bouwbedrijf Berghege zullen zorgdragen voor de bouwkundige werkzaamheden.
 

Kwaliteit

Bij aanvang van het project zijn omissies afgestemd en is het ontwerp verder geoptimaliseerd. De specifieke installatie- en locatiekennis van Wolter & Dros en Croon kwam hierbij uitstekend van pas. Aan de installaties worden hoogwaardige eisen gesteld. Zeker voor de hartkatherisatiekamers en de gesluisde kamers. Daarnaast is het gebouw uitgerust met klimaatplafonds. De nieuwe installaties kenmerken zich door een hoog kwaliteitsniveau en worden gedeeltelijk gekoppeld aan de installaties van het bestaande gebouw.

Volg hier de nieuwbouw via de webcam>>    


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren