Nieuwbouw Grotiusgebouw van start

  • 17 september 2012

Aannemerscombinatie Cedrie, bestaande uit Bouwbedrijf Berghege BV, Heerkens van Bavel Bouw BV en Kropman Installatietechniek BV, start in opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen met de bouw van het Grotiusgebouw. Vandaag zetten de penvoerder van CeDrie, ing. H. Berghege en de voorzitter van de Radboud Universiteit, prof.dr. G.J.M. Meijer, hun handtekening onder het contract.

      

De nieuwbouw is onder meer nodig omdat de universiteit het aantal contacturen tussen student en docent in de onderwijssectoren recht, taal en cultuur, gedrag en maatschappij en economie heeft verhoogd tot minimaal 15 uur per week. Het aantal contacturen in de vorm van hoorcolleges, werkcolleges of practica in deze sectoren bleef naar de zin van de universiteit achter bij de betawetenschappen waaraan substantieel meer contacturen zijn verbonden.

Groene Campus

Met het Grotiusgebouw wordt een begin gemaakt aan de vernieuwing van de bebouwing van de zuidflank van de campus Heyendaal, waarbij het groene en parkachtige karakter van de campus verder wordt versterkt.

De aanbesteding

Eind 2010 werd via een Europese aanbesteding een ontwerpteam geselecteerd, bestaande uit architectenbureau Benthem Crouwel en de adviseurs Nelissen en Strackee en de landschapsarchitect Karres en Brands. Na de ontwerpfase begon de Europese aanbesteding voor de bouw van het Grotiusgebouw. Het werk is nu gegund aan de aannemerscombinatie Cedrie.

Het Grotiusgebouw is vernoemd naar Hugo de Groot, de belangrijkste rechtsgeleerde uit de Nederlandse geschiedenis. Naar verwachting neemt de universiteit het Grotiusgebouw voor de zomer van 2014 in gebruik.
 

>> Lees meer: Eerste beton gestort voor Grotiusgebouw

>> Lees hier over; De mannen van GrotiusTom Bongers, Hans van Dinther


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren