Nieuwbouw Looman Salades

  • 28 augustus 2003

Looman Salades BV is een familiebedrijf met Osse signatuur. Die afkomst wilde de leverancier van exclusieve salades niet verloochenen op het moment dat gezocht moest worden naar uitbreidingsmogelijkheden. Het werd nieuwbouw aan de Osse Singel 40/45. Op grond van aantoonbare ervaring in de foodsector kreeg Berghege de opdracht. Binnen zes maanden werd de nieuwbouw gerealiseerd.

 

Peter van Hulten, sinds twee jaar als bouwadviseur werkzaam bij Looman Salades, is tot op de dag van vandaag blij met de keuze voor Bouwbedrijf Berghege. Hij vertelt: "Dit bouwbedrijf kenmerkt zich door kwaliteit, deskundigheid én secuur werken. Ze zijn met recht bouwautoriteit in de foodsector. Aan de nieuwbouw ging een lange voorbereidingsperiode vooraf. Toen de vergunningen eenmaal rond waren, wilden de gebroeders Looman snel van start. Binnen zes maanden moest de nieuwbouw gerealiseerd worden. Die tijdsdruk was voor Berghege absoluut geen probleem. Er werd gewerkt met vloeren op zand, staalconstructies, sandwichgevelplanelen en stalen dakplaten. Normaliter zouden tien weken nodig zijn om het staal op de bouw te krijgen, Berghege had slechts zes weken nodig.

De nieuwbouw van Looman Salades blinkt vooral uit door bouwvernuft. Het gebruikte staal is roestvrij en vooraf gegalvaniseerd. Alle opliggende elementen zijn verticaal aangebracht; op horizontale elementen verzamelt zich immers stof. Vet wordt via een gescheiden rioolsysteem afgevoerd, de vloeren zijn zuurbestendig, de verlichting is bewerkt om glassplinters te voorkomen, de kranen zijn voorzien van elektrische sensoren en ga zo maar door. Met trots constateert Van Hulten dat Looman op de nieuwe locatie als vanouds haar salades kan bereiden.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren