Nieuwbouw Sint Anna gestart

  • 8 juni 2021
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

De nieuwbouw van verpleeghuis Sint Anna in Boxmeer is officieel van start gegaan. Wethouder Willy Hendriks-van Haren van Boxmeer heeft dinsdag 8 juni de eerste paal geboord. Daarmee gaat een lang gekoesterde droom van de stichting in vervulling. Dit project dat wij mogen bouwen wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoedinstelling Julie Postel. Naar verwachting kan het nieuwe verpleeghuis in 2023 open.

De eerste (mijl)paal 

De bouw is officieel van start gegaan met de boring van de eerste paal. Wethouder Willy Hendriks - van Haren voerde de symbolische handeling uit. “Deze eerste paal is een van de mijlpalen op weg naar eigentijdse nieuwbouw op deze voor Boxmeer belangrijke historische plek. Als gemeente mogen we straks trots zijn op deze kwalitatief hoogstaande en perfect in de omgeving passende ‘nieuwe’ Sint Anna, waar het heel fijn wonen en werken wordt”, aldus de wethouder tijdens haar toespraak.  

"Wij zijn er erg trots op dat Berghege deze droom samen met Welvaarts en Van Dijnsen mag gaan realiseren. Een prachtig project waar we als team veel zin in hebben.”

Tom Bongers, directeur Bouwbedrijf Berghege 

 

Op naar de toekomst 
Het nieuwe verpleeghuis gaat bewoond worden door ouderen met een complexe zorgvraag. Nu de nieuwbouw gestart is, bereid het verpleeghuis zich ook voor op de veranderende zorg. Ineke Wever, bestuurder: “We breiden ons team graag uit met enthousiaste collega’s om straks de zorg op de gewenste manier te kunnen bieden.” 

Zusters van Julie Postel
De nieuwbouw wordt mede mogelijk gemaakt door een gift van Erfgoedinstelling Julie Postel. Sint Anna blijft in de geest van Julie Postel zorgen voor kwetsbare mensen, ook in de toekomst. Er is een woonvisie ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de positieve invloed van ‘groen’ op bewoners en personeel. Dit alles binnen kleinschalige verpleeghuiszorg waar mensen zich gekend voelen. 

>> Lees hier meer over de nieuwbouw van Sint Anna 

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren