Nieuwbouw Sint Maartenskliniek van start

  • 16 november 2011

Afgelopen vrijdag vond de officiële aftrap plaats van de nieuwbouw van de Sint Maartenskliniek. Het nieuwe gebouw komt boven op de bestaande ondergrondse parkeergarage. De liften van de parkeergarage komen straks uit in de nieuwe ontvangsthal. Verder biedt de nieuwbouw onderdak aan het Reumacentrum, de Spoedeisende Orthopedische Hulp (SOH), de apotheek, het laboratorium, de staf Raad van Bestuur en vergaderzalen.

Sint Maartenskliniek - Nijmegen - nieuwbouw ziekenhuis

Duurzaamheid

De nieuwbouw sluit qua uiterlijk en stijl goed aan op de bestaande bouw van het ziekenhuis. Het is een evolutie en geen revolutie. Het grootste verschil tussen oud en nieuw zit in de duurzaamheid. Zo krijgt het gebouw o.a. een WKO-installatie en een intelligente gebouwbeheersysteem (GBS).

Met een symbolische druk op de knop en een acrobatische act aan de hoge hijskraan vormden 11 november het officiële moment om te beginnen met de nieuwbouw. Het gespecialiseerde ziekenhuis wil het gebouw in het voorjaar van 2013 in gebruik nemen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren