Nieuwbouw stadsdeel Slotervaart Amsterdam

  • 7 oktober 2014

In het stadsdeel Slotervaart van Amsterdam worden door Bouwbedrijf Berghege op 1 locatie 4 gebouwen gerealiseerd in opdracht van Woonzorg Nederland. Op de huidige locatie staat het woonzorgcentrum De Drie Hoven welke stamt uit de jaren 70 en plaatsmaakt voor de nieuwbouw van De Bouwmeester. De 4 nieuwe bouwdelen worden gerealiseerd naar een ontwerp van Mecanoo, een internationaal werkzaam architectenbureau gevestigd in Delft.

De nieuwbouw bestaat in totaal uit 174 appartementen bestemd voor zelfstandig wonende senioren. Ieder bouwdeel heeft zijn eigen ontmoetingsruimte waar bijeenkomsten worden georganiseerd voor de bewoners van het betreffende gebouw. Daarnaast kunnen bewoners gebruik maken van het riante binnenterrein uitgerust met paden, groenvoorzieningen en bankjes, gelegen tussen de gebouwen en afgescheiden van openbaar gebied. Rondom de gebouwen en het binnenterrein worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd voor bewoners van De Bouwmeester en omliggende woningen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren