Nieuwbouwproject Torckdael gepresenteerd tijdens Dag van de Bouw

  • 30 mei 2017
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

De Dag van de Bouw trok op 20 mei zo’n 350 belangstellenden naar hartje Wageningen. Bouwbedrijf Berghege bouwt hier aan een mooie, nieuwe woonwijk: Torckdael. Voor veel mensen een goede gelegenheid voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Het logistieke bolwerk

Via een uitgezette route liepen belangstellenden langs verschillende punten van de bouwplaats. Startpunt was de torenkraan, om vervolgens naar het warmte-koude opslagsysteem te lopen. Na uitleg over het systeem, bezocht je een nagebootste uitvoerderskeet: het logistieke bolwerk van de bouwplaats. Ook kon met een indruk opdoen van één van de appartementen die Berghege hier in opdracht van de Woningstichting bouwt.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Torckdael ligt in het centrum van Wageningen, aan de stadsgracht en in de nabijheid van winkels en uiterwaarden. Er komen zo’n 150 woningen en appartementen, maar ook 3 parkeergarages waarvan bewoners gebruik kunnen maken. Voor het gehele project is gekozen voor een duurzame energievoorziening. Alle woningen worden aangesloten op het duurzame en milieuvriendelijke warmte-koude opslagsysteem dat de woningen koelt en verwarmt.

De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door Bouwend Nederland.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren