NIOO-KNAW genomineerd voor Gouden Piramide 2012

  • 10 november 2012

Onder leiding van Rijksbouwmeester Frits van Dongen heeft de jury uit 69 inzendingen, vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2012, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Eén van de genomineerde is nieuwbouw NIOO-KNAW in Wageningen. Het duurzame onderzoeksgebouw werd gerealiseerd door Bouwbedrijf Berghege uit Oss.

NIOO-KNAW met het Nederlands Instituut voor Ecologie 

Gezien de aard van de organisatie – een instituut dat zich bezighoudt met ecologische vraagstukken – zag de opdrachtgever het als een verplichting om voor het nieuwe gebouw de hoogst denkbare eisen te stellen op het gebied van duurzaamheid. Het ontwerp van Claus en Kaan Architecten is gebaseerd op het principe van cradle-to-cradle. Ten behoeve van een optimale energiehuishouding is het bouwvolume zo compact mogelijk gehouden. Toch is er binnen een overmaat aan ruimte. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan een belangrijke wens van de opdrachtgever: een gebouw dat informele ontmoetingen stimuleert en een inspirerend werkklimaat biedt.


De winnaar van de Gouden Piramide 2012 wordt op 24 november bekendgemaakt.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren