Officiële opening opmerkelijk Eerstelijns Centrum Tiel

  • 2 oktober 2009

Op vrijdag 25 september openden burgemeester S. de Vreeze en bestuursvoorzitter Menzis R. van Boxtel officieel de nieuwbouw van het Eerstelijns Centrum in Tiel (ECT) op locatie Teisterbant. Vanaf nu vinden de Tielse inwoners hier alles onder één dak als het om gezondheidszorg gaat.

De bouw van het gezondheidscentrum dat tot de grotere centra van Nederland behoort, omvatte twee fases. In de 1e fase realiseerde Bouwbedrijf Berghege de herontwikkeling van een school tot H.O.E.D. (Huisartsen Onder Eén Dak). Daarin zijn een apotheek en 4 groepspraktijken van elk 4 huisartsen ondergebracht.
De 2e fase bestond uit nieuwbouw ten behoeve van de vestiging van diverse medische en paramedische specialisten, zoals logopedisten, psychologen, fysiotherapeuten en diëtisten. In totaal biedt het complex ruimte aan 50 zorgaanbieders. Hiermee wordt de gezondheidszorg van Tiel naar een hoger niveau getild. Zo’n hoog niveau zelfs dat Amerikanen het Eerstelijns Centrum Tiel opmerkten  en er opnames van maakten voor een documentaire over de Nederlandse gezondheidszorg.

Bekijk nieuwbouw ECT Tiel in het nieuws


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren