Opdrachten tot een gezamenlijk probleem maken

  • 12 augustus 2004

Om aan te sluiten bij het sterk veranderend gedrag van consumenten, ontwikkelt Rabobank Nederland distributieformules volgens het retailprincipe. Bankfilialen worden hierbij omgebouwd tot heuse bankwinkels. Ook de Osse filialen in het winkelcentrum De Ruwert en Ussen werden ingrijpend verbouwd. Het projectmanagement en de bouwkundige engineering waren in handen van Van Kessel en Janssen, adviseurs en ingenieurs uit Beuningen. Projectleider mevrouw Toineke Overmars werkte voor het eerst samen met Bouwbedrijf Berghege. "Door een uitstekende samenwerking wisten we deze opdracht binnen drie weken te realiseren."

Tijdsdruk zien als uitdaging

Gedurende de verbouwing waren de twee filialen gesloten; Rabobank Oss wilde echter de bedrijfsvoering op beide locaties zo snel mogelijk hervatten. De opdracht moest dan ook onder grote tijdsdruk worden gerealiseerd. Het korte tijdsbestek van drie weken was voor de mensen van Berghege een ware uitdaging. Met eenvoudige materialen zijn onder architectuur van Architectenburo Jan van Heumen prachtige filialen gecreëerd met een transparant, open karakter.

Opbouw winkelconcept

Na het grondig sloopwerk werden de filialen opgebouwd volgens het winkelconcept. Nieuwe binnenwanden werden geplaatst met speciale aandacht voor de breed geoutilleerde apparatenwand. Dé plek voor al het 'snelle' betalingsverkeer na hernieuwde openstelling. De ronde wand werd in prefab voorbereid en in het werk geplaatst, afgewerkt en voorzien van een opvallende koperkleurige beplating. De wand voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. De gevel werd voorzien van een hardglazen pui.

Optimaal samenspel

De keuze voor Bouwbedrijf Berghege werd gemaakt op grond van de positieve naam die Berghege heeft opgebouwd in de retail. Hier is tijdsdruk altijd een belangrijk punt van aandacht. Maar ook de goede ervaringen met de bouw van het Osse hoofdkantoor speelden voor de Rabobank een rol van betekenis. Toineke Overmars: "Van de initiatieffase tot het moment van oplevering was ik als projectleider verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten en de aansturing van de verschillende disciplines. Door de krappe bouwtijd was optimaal samenspel tussen aannemer en installateurs van groot belang. Het bouwteam kenmerkte zich door open communicatie: eerlijk, duidelijk en slagvaardig. Hierdoor hebben we het maximale uit de samenwerking weten te halen. De strakke planning was een gezamenlijke uitdaging."


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren