Open dag duurzaam onderzoeksgebouw NIOO-KNAW

  • 12 juli 2011

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 10 september a.s. de nieuwbouw van het Nederlandse Instituut voor Ecologie in Wageningen met eigen ogen bewonderen.

Er is dan een open dag in het nieuwe duurzame onderzoeksgebouw van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). Het gebouw wordt twee dagen daarvoor officieel geopend en ter ere daarvan staan de deuren open. Niet alleen zijn die dag het gebouw en het terrein te bezoeken, met bijbehorende uitleg over de ecotechnologie erachter, maar er is nog veel meer te doen. Zo zullen de onderzoekers het natuuronderzoek van het instituut laten zien, met activiteiten voor zowel jong als oud. Maar bezoekers kunnen zeker ook genieten van de sublieme architectuur.

De natuur als voorbeeld

Onze onderzoekers kijken naar het DNA van superkleine bacteriën, naar de biodiversiteit van hele ecosystemen en alles daar tussenin. Persoonlijkheden van dieren (en het effect op partnerkeus, overleving enzovoorts), de ecologie van exoten en andere woekeraars, antibiotica-producerende bodembacterien enzovoorts. De natuur kan als voorbeeld dienen voor de maatschappij.

Duurzaam poepen

Onze kennis kan helpen bij natuur- en milieuproblemen door bijvoorbeeld klimaatsverandering, biologische invasies en veranderend landgebruik. Voedselketens zonder afval, eeuwigdurende kringlopen, biodiversiteit als stabiele basis en de zon als energieleverancier voor het leven dienen als inspiratiebron voor het nieuwe gebouw. Kom duurzaam poepen, stroom halen uit het groene dak of ecologisch prikkeldraad planten.

Het gebouw is vrij toegankelijk van 11.00-17.00 uur.

Waar

Droevendaalsesteeg 10, Wageningen

 

ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren