Opening nieuwe fabriek in Oss

  • 24 juni 2009

Twee ministers en de hoogste baas uit Amerika kwamen er voor naar Oss. Maria van der Hoeven (Economische zaken), Ab Klink (Volksgezondheid) en Fred Hassan (algemeen-directeur van Schering-Plough) waren maandag bij de opening van de nieuwe farmaceutische fabriek van het voormalige Organon. Deze fabriek is gebouwd door Bouwbedrijf Berghege.

Locatie-directeur Rob Prins schetste hoe het kan vergaan in de huidige farmaceutische wereld. De ontwikkeling startte nog onder het regiem van Akzo Nobel toen de Osse locatie nog gewoon Organon heette. De opening is nu onder het gesternte van Schering-Plough en over een tijdje zal Merck de revenuen plukken. Ruim twee jaar nadat het Amerikaanse Schering-Plough Organon voor 11 miljard euro heeft verkocht is het zelf overgenomen door branchegenoot Merck voor 41 miljard dollar.

De nieuwe fabriek vergde een investering van 75 miljoen euro en er wordt onder de meeste moderne en hygiënische omstandigheden geneesmiddelen geproduceerd.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren