Oude relaties de basis voor opdrachtgunning

  • 9 december 2005

Een belangrijk kenmerk van bouwprojecten in de retailbranche is de snelle doorlooptijd. Vandaag de sleutel krijgen, betekent bij voorkeur morgen de winkel openen. Soms is het ontwerp nog niet helemaal rond terwijl de bouw al start. De heer Evers, manager Bouw & Techniek bij Bijenkorf, weet daar alles van. "Dat vergt improvisatie, goed overleg en wederzijds vertrouwen. Bouwbedrijf Berghege vervult deze kwalificaties uitstekend."

 

Outlet-store met klasse

De verbouwing van de Bijenkorfvestiging in Venlo is een bijzonder project. Hier komt namelijk de eerste outlet-store van Bijenkorf in Nederland. Het warenhuis voor het hogere segment beoogt op deze wijze haar overcapaciteit aan voorraad snel te kunnen verkopen. "Een nieuwe winkelformule, maar wel met behoud van onze klasse onder meer door speciaal ontworpen meubilair en verkopers die de winkel op orde houden." De opening was op Koninginnedag van dit jaar en de formule is nu al een groot succes.

Goede afstemming

Een nieuw winkelconcept was niet het enige bijzondere aan het project. De Bijenkorf betrok het oude V&D-pand en vestigde zich op de eerste en tweede verdieping. Tegelijkertijd kwam op de begane grond een Hema. En dat terwijl andere winkels in het pand, Scapino en Lucardi Juweliers, geopend bleven. "Logistiek een behoorlijke organisatie", benadrukt Evers. Goede onderlinge afstemming tijdens de bouwvergaderingen kan problemen voorkomen. Zo zijn er stofdichte afscheidingen geplaatst zodat Scapino en Lucardi minder hinder ondervonden van de bouw. Maar ook de coördinatie op de bouwplaats is essentieel. "Met de aanleg van de roltrappen en liften was de 'hoofdtransportader' buiten werking. Bouwbedrijf Berghege loste dit op door een kozijn uit de buitengevel te halen, om via een hefplateau de aan- en afvoer van bouwmaterialen te kunnen continueren."

Oude relaties

Hoewel Bijenkorf voor het eerst opdrachtgever was voor Bouwbedrijf Berghege, zijn 'oude' relaties de grondslag voor de gunning van het project. Vendex, eigenaar van het voormalige V&D-pand, kiest altijd voor één aannemer voor het totale werk. Berghege was reeds betrokken bij de casco verbouwing van het pand en zodoende ook de aangewezen partij voor de verdere afbouw. "Daarnaast kende ik Berghege al persoonlijk via mijn eerdere werkgever, Perry Sport", licht de heer Evers de keuze voor Berghege toe. "Een traditionele bouwer met alle bouwdisciplines nog in eigen beheer. Dat zorgt voor een directe aansturing. En dat is wel zo prettig wanneer alles zo onder tijdsdruk staat", besluit Evers.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren