Projectontwikkeling Best geslaagd

  • 20 juni 2002

Momenteel bouwt Bouwbedrijf Berghege in opdracht van Stienstra Woningprojectontwikkeling uit Heerlen 27 appartementen en 8 eengezinswoningen in Best. Volgens de heer Sistermans, teammanager van Stienstra Woningprojectontwikkeling geen gemakkelijke opdracht gezien de door de gemeente gestelde randvoorwaarden. “Maar”, vertelt hij, “het wordt een bijzonder geslaagd project.”

 

Stienstra Woningprojectontwikkeling heeft tot doel kwalitatief hoogwaardige woningbouw te ontwikkelen. De bedrijfsfilosofie is dat de organisatie maximaal tegemoet treedt aan de wensen van alle betrokken partijen. Het bedrijf werkt sinds 1999 samen met Bouwbedrijf Berghege. De opdracht van de gemeente Best voor de bouw van 27 appartementen en 8 eengezinswoningen was complex. De heer Sistermans: “Op een moeilijke locatie, een driehoekachtig perceel, moesten woningen en appartementen voor startende kopers en doorstromers vanuit een huurhuis worden ontwikkeld. Bepalende factoren hierbij waren de hoge grondprijzen en de maximaal vastgestelde verkoopprijs van circa € 140.000,00 vrij op naam. In samenspraak met Smink-Lancée, bureau voor architectuur en ruimtelijke vormgeving uit Heerlen, werd gekozen voor twee appartementencomplexen met daartussen 8 grondgebonden woningen.”

Zo beperkt mogelijke nazorg

Bouwbedrijf Berghege is door Stienstra ingeschakeld als hoofdaannemer van het project in Best. Het bouwbedrijf bouwt voor eigen risico, sluit een koop-/aannemingsovereenkomst en levert de woningen rechtstreeks aan de kopers op. “Al klinkt het paradoxaal”, vertelt de heer Sistermans, “we vertrouwen erop dat de samenwerking met Berghege een zo beperkt mogelijke nazorg oplevert. Niet omdat we nazorg niet belangrijk vinden. Maar als de bouwwerkzaamheden goed worden uitgevoerd, zullen de toekomstige bewoners geen kritiek op hun huis hebben en krijgen wij geen klachten.” De samenwerking tussen Stienstra en Berghege verloopt volgens de teammanager bijzonder prettig en constructief. “Dat komt met name omdat de medewerkers van Berghege vanaf de eerste dag dat zij betrokken zijn, alles in het werk stellen om een zo optimaal mogelijk project te realiseren. Naast dit meedenken vind ik het belangrijk dat Berghege veel initiatief toont en probleemoplossend vermogen heeft.”

Een aantal appartementen en woningen in Best wordt rond de zomervakantie opgeleverd. Vervolgens zullen Stienstra Woningprojectontwikkeling en Bouwbedrijf Berghege hun samenwerking voortzetten met een aantal woningbouwprojecten in Tholen en Breda.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren