Proosten op een mooie toekomst in de Piekenhoef

  • 14 oktober 2016
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

Op vrijdag 14 oktober stond een vijftigtal toekomstige bewoners van de Piekenhoef met  de vier bouwdirecteuren van VOF Hoessenbos en wethouder Gé Wagemakers stil bij de ontwikkelingen in hun wijk. Kopers van de Oleander-bungalows konden een kijkje nemen op de bouwplaats waar de buitenmuren van hun woningen inmiddels overeind staan.

Kopers en optanten van de Hortensia-woningen kregen te horen dat de bouw niet lang meer op zich laat wachten. En zelfbouwers kregen de kans om hun laatste vragen te stellen aan één van de zelfbouwcoaches van de gemeente Oss. Allemaal grepen ze vooral de gelegenheid aan om elkaar als buren te leren kennen. Het werd een gezellige bijeenkomst.

Nieuwe woningen 

Karin Wagemakers nam namens de bouwcombinatie het woord om alvast een doorkijkje te geven naar de ruim vijftig nieuwe woningen die eind november in verkoop gaan. Daarmee start de ontwikkeling van de laatste 300 woningen voor een divers publiek. Van vrijstaande woningen en tweekappers tot starterswoningen. Op ruime kavels gelegen aan dorpse straatjes met ieder een eigen karakter. Precies waar de bewoners van de wijk zo van houden. “Wie in de Piekenhoef woont, wil er meestal nooit meer weg!” 

Toekomstig thuis

Namens de gemeente sprak Wethouder Gé Wagemakers de bewoners toe: “De gebiedsvisie van de Piekenhoef was zijn tijd ver vooruit. Er moesten flink wat woningen komen, maar de uitstraling van een grootschalige wijk wilden we zeker niet. Het ontwerp met de kleine hofjes, zorgde voor een dorpse sfeer die past bij Berghem. Ook de duurzame afwatering op eigen terrein via de wadi’s en de houten lantaarnpalen en speeltoestellen introduceerden we hier voor het eerst. En wat een mooi plek is het om te wonen. Hier geniet je van een voorstelling bij theater Hoessenbosch tussen de bomen of sta je oog in oog met Exmoor pony’s en Schotse Hooglanders. Wie moet forenzen woont hier ook perfect, dankzij de gunstige ligging aan de uitvalswegen.” Redenen te over om met elkaar te proosten op een fijn toekomstig thuis! 

Wonen in de Piekenhoef

Wie op deze mooie locatie wil wonen, kan kiezen voor de complete Hortensiawoningen die nu in verkoop zijn. Of zelf bouwen op een van de zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt. De nieuwe woningen -starterswoningen, tweekappers, vrijstaande huizen en patio’s - presenteren de bouwers in november.

Op de hoogte blijven? Dat kan via www.wonenindepiekenhoef.nl of facebook.com/piekenhoef

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren