Senioren wonen langer zelfstandig

  • 7 december 2006

Voorspeld wordt dat de wereldbevolking tot 2050 groeit van 6,3 miljard naar 9,3 miljard en de levensverwachting verder toeneemt. Met als gevolg een vergrijzende samenleving. Ook in Nederland neemt de komende tijd het aantal senioren toe. Sommigen zien dit als bedreiging, anderen als kans. Zo ook Woonzorg Nederland die al sinds 1950 gespecialiseerd is in het creëren van comfortabele woonomgevingen voor senioren en mensen met een beperking. In Doorwerth kwam Woonzorg Nederland in contact met Bouwbedrijf Berghege waar deze als projectontwikkelaar 28 huurappartementen heeft gerealiseerd. “We hebben de appartementen turnkey afgenomen”, vertelt de heer G. Verduijn, Directeur Vastgoed van Woonzorg Nederland.

Unieke kans

De 28 huurappartementen vormen een onderdeel van het woningbouwproject ‘Doorwerthsche Bosch’. “Normaliter stellen wij een uitvoerig programma van eisen op waaraan een aannemer moet voldoen”, licht Verduijn toe. “Dit appartementencomplex was echter beschikbaar en een unieke kans om snel ons marktaandeel in deze regio te vergroten. Omdat de appartementen in essentie voldeden, besloten we ze aan te kopen.”

Vitale levensinvulling

Senioren investeren vandaag de dag veel tijd, geld en energie in een vitale levensinvulling. De 55+-ers willen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Verduijn herkent deze trend: “De senioren van nu zijn nog heel actief en ze willen zo lang mogelijk de regie voeren over hun eigen leven. In de woonomgevingen die wij creëren, anticiperen we daarop. Met moderne, comfortabele woningen in een veilige omgeving en voorzieningen in de buurt. Concreet betekent dit een groter woonoppervlak, rekeninghoudend met draaicirkels van rolstoelen en til-liften en hogere toiletpotten in de badkamer. Maar ook installatietechnische voorbereiding voor bewaking en videofoons.

Daarnaast stellen we in samenwerking met lokale partners een zorgpakket samen voor het moment dat de senior meer hulpbehoevend wordt. En soms kunnen we woonzorgvoorzieningen koppelen aan zorginstellingen, zodat er ook intramurale zorg geboden kan worden.”

Ware betrokkenheid

Woonzorg Nederland is al 55 jaar gespecialiseerd in ‘comfortabel wonen’ voor ouderen. “Uniek aan het contact met Bouwbedrijf Berghege is de wijze waarop zij bereid waren mee te denken over hoe de woonwensen voor onze klanten nog in het ontwerp konden worden meegenomen. Dat getuigt van ware betrokkenheid”, besluit de directeur vastgoed complimenteus.

Meer achtergrondinformatie over trends in Nederland is te lezen in het boek 'Megatrends Nederland' van trendwatcher Adjiedj Bakas.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren