Start bouw uitbreiding distributiecentrum Würth Nederland

  • 26 oktober 2022
  • Industrie

Op 26 oktober is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en heeft Würth Nederland samen met haar bouwpartners - Bouwbedrijf Berghege en technisch dienstverlener Kuijpers- de eerste symbolische “schop in de grond” gezet. 

De uitbreiding van 8000 m2 zorgt voor meer ruimte om efficiënter te kunnen werken, leveringen van meerdere locaties te consolideren en in een verdere fase een groot gedeelte van de orderverzameling te automatiseren. In de nieuwe expeditie kunnen zendingen dusdanig gesorteerd worden dat zij of zoals nu via een netwerk vervoerder, of toekomstig met een Würth contractvervoerder worden getransporteerd. 

Door de installatie van een geothermische warmtepomp en zonnepanelen is de nieuwbouw CO2 neutraal. Gedurende de komende jaren zal Würth Nederland het huidige gebouw ook hierop aansluiten om hiermee volledig aardgasloos te worden. Winfried Blum (Würth Nederland), legt uit: “ Wij zijn dit project gestart met onze architect De Twee Snoeken. Zij hebben het huidige gebouw ontworpen en hiermee is gewaarborgd dat het unieke design behouden wordt. Samen met Sweegers en de Bruijn als installatieadviseur zijn wij van een voorlopig ontwerp stapsgewijs naar een bouwteam met  onze klanten Kuijpers en Berghege overgegaan. Na maanden van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover en kijken we uit naar de realisatie.

“Wij zijn dit project gestart met onze architect De Twee Snoeken. Zij hebben het huidige gebouw ontworpen en hiermee is gewaarborgd dat het unieke design behouden wordt. Stapsgewijs zijn we naar een bouwteam met onze klanten Kuijpers en Berghege overgegaan. Na maanden van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover." 

Winfried Blum, directeur Würth Nederland


De realisatie is in handen van Bouwbedrijf Berghege en Kuijpers Installatietechniek. Directeur Bouwbedrijf Berghege Tom Bongers: “Voor Berghege is Würth als dé specialist in montage- en bevestigingsmateriaal sinds jaar en dag een vaste bouwpartner. Zo is Würth al ruim vijfendertig jaar onze leverancier van ankers, bevestigingsmiddelen en chemicaliën. De samenwerking met Würth en het ontwerpteam tijdens de engineering verliep erg goed. Gedreven teamwerk, goed overleg en snel schakelen. Met als resultaat dat we in relatief korte tijd zover zijn gekomen dat we kunnen starten met de bouw. Wat mij betreft is dit niet alleen het startpunt van deze bouw maar ook van de verdieping van ons partnerschap.”

Vaste partner

Kuijpers is vaste partner van Würth op gebied van techniek. Pieter van Hout (Kuijpers): “Kuijpers is vaste partner van Würth op gebied van techniek. Door het partnerschap én jarenlange samenwerking, hebben we ons gekwalificeerd om toe te treden tot het bouwteam. Binnen het bouwteam hebben we vol enthousiasme het voorlopig ontwerp van de werktuigkundige- en elektrotechnische installaties doorontwikkeld naar een technisch ontwerp. Kuijpers is trots om dit mooie gebouw te gaan voorzien van een duurzame oplossing", licht directeur Projecten Zuid, bij Kuijpers Projecten Pieter van Hout toe.

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren