Start nieuwbouw Diensten- en Expertisecentrum in Oss

  • 8 december 2009

Dinsdag 1 december gaf wethouder Hoeksema het startschot voor de nieuwbouw van het nieuwe multifunctionele woonzorgcentrum aan de Begijnenstraat in Oss. Het bouwbord werd onthuld door Henk van de Werfhorst (Voorzitter Raad van Bestuur BrabantZorg), Carool Meijs (Vestigingsdirecteur BrabantWonen Oss) en een van de bewoners van het huidige Vita Nova.

Hoewel het bouwterrein pal naast het huidige Vita Nova ligt, was het voor de meeste bewoners niet mogelijk om de officiële handeling bij te wonen. Via een live-verbinding met het restaurant van Vita Nova konden zij de handeling toch volgen. Na afloop werd gezamenlijk met de bewoners het glas geheven op hun nieuwe thuis.

De gebouwen van Vita Nova en het voormalige Sonnevanck zijn in een aantal fasen gesloopt en vervangen door een eigentijdse woonvorm. Met functies op het terrein van specialistische verpleging, behandeling, begeleiding en verzorging. Alle meerpersoonskamers zijn daarbij vervangen door privékamers met passende sanitaire voorzieningen.

Vanaf 1 december is Berghege gestart met de bouw van het geplande expertisecentrum, de diverse kantoren en de servicewoningen op het terrein aan de Begijnenstraat. Verder zijn een aantal facilitaire voorzieningen in de bouwplannen opgenomen, zoals diverse ontmoetingsruimten en een restaurant. Op de tweede en derde woonlaag bouwt Berghege een zorghotel. De verwachting is dat het nieuwe Diensten- en Expertisecentrum medio 2010 wordt opgeleverd.

Ontwerp Diensten- en Expertisecentrum door architectenbureau De Twee Snoeken.  


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren