Toegevoegde waarde als succesfactor in de bouw

  • 22 juni 2006

Recent gaf de Regieraad Bouw het boekje 'Marketing in de bouw' uit. Deze uitgave opent met: '...In de bouw hebben consumenten van oudsher weinig te vertellen. Maar deze strategie heeft zijn beste tijd gehad...'. Klanten persoonlijk kennen, de lijnen kort houden, samenwerking zoeken met alle belanghebbende marktpartijen en het toestaan van nieuwe vormen van communicatie. Dát moeten volgens de Regieraad speerpunten van beleid zijn van elk zichzelf respecterend bouwbedrijf. Bouwbedrijf Berghege onderschrijft dit volledig.

Anders denken, anders doen

"De algemene maatschappelijke tendens dat aanbieders van producten en diensten zich steeds meer richten op eindgebruikers en consumenten dwingt ook leveranciers in de bouw tot anders denken", stelt de heer P. Wouters, Hoofd Communicatie bij Bouwend Nederland. "Innovatie, conceptontwikkeling en communicatie zijn de pijlers van goed marketingbeleid. Bouwondernemingen hebben de opdracht belanghebbende partijen samen te brengen. Om zo te komen tot klantvriendelijke oplossingen. Bouwondernemingen moeten een heel andere rol pakken", stelt Wouters. "Naast uitvoerder moeten zij vooral ook adviseur zijn. En naast vakman vooral ook initiator en regisseur." Alleen dan kan een bouwbedrijf de toegevoegde waarde creëren die doorslaggevend is bij het gunnen van opdrachten. Wouters: "De bouwsector is nu nog veel te technisch georiënteerd. Men zal bereid moeten zijn om in rap tempo andere kwaliteiten in huis te halen. Bedrijven die de gevraagde wending snel en goed kunnen maken, worden beloond met klinkende munt."

Ontzorgen

Bouwbedrijf Berghege onderschrijft de mening van Wouters en van de Regieraad Bouw volledig. Ook bij Berghege weet men hoe belangrijk het bieden van toegevoegde waarde voor de meeste opdrachtgevers kan zijn. Directeur J. Berghege: "Als samenwerkingspartner pakken wij met name in complexe bouwprocessen graag de regisseursrol. Of het nu om utiliteitsbouw, woningbouw, ingrijpende verbouwingen in de retail of om onderhoudsprojecten gaat; het 'ontzorgen van opdrachtgevers' staat bij ons hoog in het vaandel.

Tot in de genen

Vooral in bouwteamverband komt onze coöperatieve houding goed tot zijn recht. Ons bedrijf hanteert de slogan 'De Kunst van het Bouwen'. Geen loze woorden wat ons betreft! We beschouwen het als een belofte aan onze opdrachtgevers. Een belofte die we waar moeten maken. Op basis van probleemoplossend vermogen en organisatietalent, kennis en vakmanschap. Snel en slagvaardig waarbij we de hoge mate van kwaliteit en professionaliteit nog altijd omkleden met de sfeer van ons familiebedrijf. Kernwaarden die zijn doorgedrongen tot in de genen van onze medewerkers.

Bezieling en co-creation

Woorden die ik in relatie met onze opdrachtgevers steeds in het achterhoofd houd zijn ezieling en co-creation. En dat betekent dat we vanuit oprechte betrokkenheid zoeken naar efficiënte en resultaatgerichte vormen van samenwerking met opdrachtgevers, architecten, onderaannemers, toeleveranciers, overheden én eindgebruikers."

Als blijk van vertrouwen en toegevoegde waarde

Toch weet Bouwbedrijf Berghege ook dat men nooit zélf de meester kan zijn die zich het punt geeft voor 'toegevoegde waarde'. Want of het bouwbedrijf voor relaties daadwerkelijk betekenis heeft, wordt nog altijd bepaald door de mate waarin opdrachtgevers de samenwerking, de dienstverlening, het geleverde werk, de prijs, de kwaliteit en de nazorg waarderen. Om die reden komen in dit relatiemagazine 'Constructief' dan ook uitsluitend opdrachtgevers en samenwerkingspartners aan het woord. Op persoonlijke wijze typeren zij Berghege in vele toonaarden. Opvallend daarbij is dat bij vele relaties een eerste opdracht de weg heeft vrijgemaakt voor vervolgopdrachten waardoor langlopende relaties zijn ontstaan. Een blijk van vertrouwen én toegevoegde waarde.

De heer P. Wouters, Hoofd Communicatie Bouwend Nederland, Zoetermeer
"Innovatie, conceptontwikkeling en communicatie zijn de pijlers van goed marketingbeleid. Bouwondernemingen hebben de opdracht belanghebbende partijen samen te brengen. Om zo te komen tot klantvriendelijke oplossingen."

De heer H.J. Hoefman, directeur ZIN, Klooster voor Zingeving in Vught
"Samen met Berghege is het gelukt om de renovatie en de nieuwbouw op een eigentijdse en eigenzinnige manier aan te laten sluiten bij het bestaande klooster. De bevlogenheid van Berghege weerspiegelt zich in het resultaat. Dat is de kwaliteit van werken."

De heer H. van Bokhoven, divisiemanager Wonen Stichting Zorg voor Ouderen Maasland, Oss.
"De woontorens met seniorenappartementen moesten bij een ingrijpende renovatie volledig ingepakt worden. Dat gaf bewoners een opgesloten gevoel. Onder zo'n omstandigheden wordt communicatie belangrijk. Berghege speelde hier goed op in met informatiebijeenkomsten voor alle bewoners en een vast aanspreekpunt voor klachten en vragen."

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren