Toonaangevende ondernemeningen in Facet

  • 30 juni 2010

ING Real Estate Development heeft haar laatste unit verhuurd aan een toonaangevende onderneming. Naast de farmaceutische groothandel Mediq neemt ook Oracle intrek in Facet, het nieuwe kantorengebouw aan de A2. Mediq is een internationale famaceutische onderneming en Oracle staat bekend als 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Zichtlocatie

Het complex ontleent zijn naam 'Facet' aan de diamantgeslepen gevel. Facet wordt gebouwd door bouwcombinatie Van Grunsven-Berghege. Het ligt aan de nummer 1 zichtlocatie van Nederland: in Leidsche Rijn aan de meest zuidelijke kant van Wetering-Zuid, direct aan de A2. Het futuristisch ogende pand heeft een bouwvolume van 24.500 m2 en krijgt op maaiveldhoogte een parkeergarage voor 430 plaatsen. Bijzonder aan het gebouw is dat de kristalvormige gevel voor het voorbijrazende verkeer over de A2 telkens een ander beeld oplevert. Deze gevel weert daarnaast het geluid van de snelweg voor de erachter liggende woonwijk. Inmiddels heeft de bouw het hoogste punt bereikt. In 2009 werd de eerste fase opgeleverd; de laatste fase wordt in augustus opgeleverd.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren