Uitbreiding kruidenfabriek Dutch Protein & Services in Tiel

  • 6 april 2020

Dutch Protein & Services (DP&S) is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring als leverancier van functionele ingrediënten in de voedingsindustrie. Op hun bedrijventerrein in Tiel bouwt Berghege de uitbreiding van de bestaande kruidenfabriek met onder andere productieruimten en een expeditieruimte. Onlangs kon het team vieren dat het hoogste punt -hier een behoorlijk hoogte van 21 meter- was bereikt. Projectleider namens Berghege Ralph Verhoeven licht het werk toe. 

Zware vloerconstructies

Vanwege de grote belastingen zijn de fundering en verdiepingsvloeren zwaar uitgevoerd. De constructie bestaat uit een staalconstructie en breedplaatvloeren. Verhoeven legt uit: “Er is voor breedplaatvloer gekozen omdat in alle vloeren, waaronder ook de begane grondvloeren, betonkernactivering wordt toegepast als vloerverwarming. Hierdoor moesten we eerst de verdiepingsvloer storten en uitharden, voordat we weer verder konden bouwen aan de staalconstructie.” 

Vier bouwlagen

De vier bouwlagen zijn ontworpen op het productieproces. Buiten komen drie silo’s te staan met de hoofdbestandsdelen bloem, zout en meel. Deze bestandsdelen worden omhoog gepompt door vacuümpompen op de bovenste bouwlaag. De weegbunkers die deze hoofdbestandsdelen kunnen afwegen krijgen hier ook hun plek. Op de verdieping daaronder wordt een drietal Nauta mengers geplaatst, die de bestandsdelen gaan mengen. Naar wens van de klant kunnen er meer dan 200 kruiden worden toegevoegd. Op de eerste verdieping komen de opstelplaatsen voor Bins (verrijdbare silo’s). En op de begane grond diverse afvullijnen voor verschillende hoeveelheden (zakken van verschillende gewichten, maar ook big bags). In de laagbouw bevindt zich de expeditieruimte. 

Met het nieuwe gebouw -dat ruim 10 meter hoger is dan het bestaande gebouw- wordt de productiecapaciteit van DP&S aanzienlijk groter, zodat ze de komende jaren flink kan doorgroeien. Naar verwachting zal de nieuwe fabriek het derde kwartaal van 2020 in productie gaan.

“Doordat we werken op het bedrijventerrein van een voedingsproducent moet aan de binnenzijde van het gebouw alles uiteraard foodsafe worden uitgevoerd.”

Ralph Verhoeven, projectleider Berghege

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren