Zaterdag 6 juni Open Huis opmerkelijke bouwprojecten in Utrecht en Den Bosch

  • 6 mei 2009

Kom op zaterdag 6 juni naar het landgoed Haverleij in ’s-Hertogenbosch en maak een rondwandeling door Kasteel Beeckendael; het zevende van de negen Haverleij kastelen.
Of bezoek het futuristische, maar liefst 200 meter lange kantoorgebouw FACET, gelegen aan de A2 ter hoogte van Utrecht. Liefhebbers van snelwegarchitectuur en complexe bouwconstructies kunnen tijdens de open dag op deze bouwlocatie hun hart ophalen.   

Kasteel Beeckendael en kantorengebouw FACET zijn op 6 juni tussen 10.00 en 16.00 uur voor het publiek geopend. In het kader van de Dag van de Bouw geven wij u graag een kijkje achter de schermen van deze twee opmerkelijke bouwprojecten.

Lees verder: Open huis Kasteel Beeckendael
Lees verder: Open huis futuristisch kantorengebouw FACET

Open huis Kasteel Beeckendael

Op het landgoed Haverleij in ’s-Hertogenbosch wordt in opdracht van Haverleij B.V. (bestaande uit gemeente ’s-Hertogenbosch, Bouwfonds en Heijmans) Kasteel Beeckendael gerealiseerd; het zevende van de negen Haverleij kastelen. Dit Kasteel telt 62 grondgebonden woningen en achttien appartementen, waarvan twee penthouses met een terras van tachtig vierkante meter. Het kasteel krijgt een groot binnenplein en vier binnenhoven. Alle woningen en appartementen beschikken over een royaal terras gericht op het groene landschap.
 
Kasteel Beeckendael kenmerkt zich door de opvallende vorm en architectuur. Door de H-vorm hebben alle woningen maximaal uitzicht op de omringende natuur. Aan de landschapszijde zijn de woningen dan ook voorzien van veel glas; dat haalt de groene omgeving naar binnen. De architectuur is geïnspireerd op de vroegere Incatempels, monumentale gebouwen die trapvormig uit het landschap oprijzen. De details maken het af: het bijzondere zandkleurige metselwerk en het speciaal ontworpen ornament van beton geven Kasteel Beeckendael een karakteristieke sfeer. Eind 2010 zal de bouw van het kasteel naar alle waarschijnlijkheid afgerond zijn.

Open huis futuristisch kantorengebouw FACET

In opdracht van ING Real Estate Development, bouwt de Bouwcombinatie Berghege-Van Grunsven aan de A2 ter hoogte van Utrecht een futuristisch ogend kantoorgebouw met onderliggende parkeergarage. Inmiddels heeft de bouw het hoogste punt bereikt. In 2009 wordt de eerste fase opgeleverd; fase 2 in het voorjaar van 2010. Het gebouw heeft een bouwvolume van 24.500 m2 en krijgt op maaiveldhoogte een parkeergarage voor 430 plaatsen. Opvallend is de bijzondere vormgeving van de glazen gevel. Deze heeft alle kenmerken van een geslepen diamant. Alle reden om dit pand de naam 'FACET' te geven. Het 200 meter lange pand zal straks als een opmerkelijke geluidswal de achterliggende woonwijk beschermen tegen hinderlijk verkeerslawaai.

FACET wordt gebouwd in Leidsche Rijn aan de meest zuidelijke kant van Wetering-Zuid, direct aan de A2. Hiermee is het de nummer 1 zichtlocatie van Nederland. Het markante kantoorgebouw is een ideale vestigingsplaats voor bedrijven en maakt deel uit van een gebied met alle mogelijke stedelijke voorzieningen in de directe nabijheid.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren