Nieuw zorgcentrum voor Sint Anna Boxmeer

Kleinschalige woongroepen op historische locatie

Bekijk alle foto's

Sint Anna Boxmeer gaat aan de Veerstraat in Boxmeer samen met Bouwbedrijf Berghege een nieuw verpleeghuis bouwen voor 160 bewoners. De bewoners zullen in kleinschalige woongroepen van acht mensen in een H-vorming gebouw hun nieuwe woonplek krijgen. Het gebouw telt vier woonlagen. Daarbij delen twee woongroepen een gemeenschappelijk entree en facilitaire ruimtes. De niet-woongroepgebonden activiteiten vinden plaats in het algemene deel op de begane grond.

Gefaseerde aanpak
Sint Anna droomt al jaren van een nieuw verpleeghuis. Het huidige pand, wat wordt gehuurd van De Congregatie van de Zusters van Julie Postel, is prachtig maar niet meer functioneel om de steeds meer complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw. In 2018 is samen met De Witte Oss Architecten begonnen met de planontwikkeling van het nieuw te bouwen pand. Gelukkig heeft Corona de doorontwikkeling van de plannen niet in de weg gestaan en was het definitief ontwerp een feit in december. Na de technische uitwerking zijn we nu zo ver dat in juni 2021 de eerste heipaal de grond in kan gaan. De eerste fase met 62 appartementen en het algemene deel is - volgens planning - een jaar later opgeleverd in de zomer van 2022.

Op het prachtige terrein maken we de huisvesting voor Sint Anna helemaal klaar voor een kwalitatief hoogwaardige toekomst. 

Tom Bongers, directeur Berghege


Berghege gaat samen met Welvaarts (Elektrotechniek - Domotica - Beveiliging), en van Dijnsen (Installatietechniek - Beveiligingen) ook de tweede fase van de nieuwbouw realiseren. Het project wordt ondersteund door de bureaus Van Aarle De Laat (Bouwmanagement begeleiding) en Klictet (Installatie Adviesbureau).

Lees meer over dit project in het artikel van Bouwen aan de Zorg  

Lees ook de uitgaves van de Anna Special:

 

Opdrachtgever

Sint Anna Boxmeer

Opdracht

Nieuw zorgcentrum voor Sint Anna Boxmeer


Adres:
Veerstraat 49 Boxmeer

Presentatie ontwerp Nieuwbouw Zorgcentrum Sint Anna
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren