Torckdael fase 1 - Wageningen

Aan Torckpark en stadsgracht

Bekijk alle foto's

Aan de rand van de binnenstad, op één van de mooiste locaties in Wageningen, wordt de komende jaren gebouwd aan Torckdael. Een prachtige nieuwe woonwijk in het centrum van Wageningen. Gelegen aan Torckpark en stadsgracht, vlakbij winkels en uiterwaarden. Het wordt een woonwijk met fraaie architectuur, groene buitenruimte, straatjes, pleintjes en goede parkeer voorzieningen. Torckdael is voor iedereen: gezinnen, alleenstaanden, ouderen en jongeren. Een wijk met 150 woningen en appartementen. Met uitstekende mogelijkheden voor aanvullende zorg en vooral heel veel woongenot.

Bouwen in fasen

Als Torckdael klaar is zijn er 150 woningen en appartementen gebouwd. Dat zal gebeuren in drie fasen. Fase 1 is begonnen in het  voorjaar van 2013. Er is gestart met de bouw van 24 appartementen ‘verzorgd wonen’ en 50 verpleeghuisplaatsen voor Opella. In samenwerking met zorgondernemer Opella realiseert de Woningstichting in deze bouwfase op Torckdael ook een ontmoetingsplek met grand café. Daarnaast zal er voor commerciële aanbieders van zorg- en welzijnsactiviteiten ruimte te huur komen. In fase 1 komt er ruimte voor bijzondere woonvormen met zes studio’s met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken voor woongroep De Wijde Wereld en 8 studio's voor woongroep de Burgh. Beide woon-initiatieven spelen in op de vraag naar woonvoorzieningen voor jongeren met een verstandelijke en of lichamelijke beperking. 

Als fase 1 is opgeleverd en in gebruik is, zal gestart worden met de sloop en sanering van het verzorgingshuis Rustenburg en met de bouw van de volgende fase. In de tweede fase van Torckdael worden circa 30 stadswoningen en circa 66 appartementen gebouwd. Tenslotte komen er op Torckdael drie parkeergarages die voorzien in de parkeerbehoefte van de bewoners en bezoekers van het project.

Duurzaamheid

Voor heel Torckdael is gekozen voor een duurzame energievoorziening. Alle woningen en appartementen worden aangesloten op een warmte-koude opslagsysteem dat warm en koud water uit de bodem oppompt en de woningen verwarmt en koelt. Dat gebeurt via een vloerverwarmings-systeem. Radiatoren zijn niet meer nodig en aardgas evenmin.

Opdrachtgever

De Woningstichting, Wageningen

Opdracht

Torckdael fase 1 - Wageningen


Adres:
Rustenburg Wageningen

Wonen als Torck in Wageningen
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren