Torckdael Wageningen - fase 3

Deze laatste fase maakt de wijk compleet

Bekijk alle foto's

Op 4 januari 2021 is Bouwbedrijf Berghege gestart met het grondwerk voor fase 3 van wijk Torckdael in Wageningen. Het is de laatste van drie bouwfases waarmee we het project voor woningcorporatie de Woningstichting compleet maken. 

Laatste bouwfase

In deze derde fase van Torckdael realiseren wij een appartementencomplex met 16 kleine appartementen voor cliënten van ’s Heeren Loo. Daarnaast komt er op het terrein een aantal parkeerplaatsen (met parkeervergunning). De bouwplaats ligt naast de Van Hoornhof en het Spijk op Torckdael, op de plek van de aanleunwoningen van het oude verzorgingshuis Rustenburg.

Diverse wijk

Aan het begin van 2013 startte Berghege met de bouw van de eerste fase van de nieuwbouwwijk. Inmiddels is de wijk in fases opgebouwd en zijn we nu toe aan de derde en laatste fase. Torckdael is een diverse wijk met plek voor mensen uit verschillende lagen van de samenleving. Onder andere de Stadsboerderij, het verzorgingshuis van Opella en de prachtige appartementen en herenhuizen zijn daar het voorbeeld van.

“Torckdael ligt op een glooiend terrein met zo’n twee meter hoogteverschil én de bouwplaats is in deze laatste fase sowieso al redelijk krap. Een uitdaging voor de bouwplaatsinrichting, maar het loopt allemaal heel voorspoedig. De wijk is een mooie toevoeging voor Wageningen.”

Ralph Verhoeven, projectleider Bouwbedrijf Berghege

Opdrachtgever

Torckdael Wageningen - fase 3

Opdracht

Torckdael Wageningen - fase 3


Adres:
Van Hoornhof, 6701 AA Wageningen

Torckdael - de Woningstichting

 Eerbetoon in gevelstenen

Het herleven van de heer Torck in het zogenaamde Torckdael komt terug in de gevelstenen in de wijk. Op ieder gebouw staat een gevelsteen met de naam van het gebouw. Het nieuwe stuk in de derde fase krijgt de naam De Bouwheer. Genoemd naar de vele bouwactiviteiten die de heer Torck op zijn naam heeft staan in Wageningen. 

Als alles de komende tijd volgens planning verloopt, dan is de bouw eind 2021 gereed. Dan is ook de inrichting van de openbare ruimte klaar en kunnen de toekomstige bewoners hun woning betrekken.

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren