Allardhof - Buren

Dorp in een dorp

Bekijk alle foto's

Voor Stichting Volkshuisvesting Tiel ontwerpt Jeanne Dekkers Architectuur 41 bijzondere appartementen te Buren. Buren kent een dorpsachtig karakter. Al snel ontstond hierdoor het idee van een “dorp in een dorp”, een mooie manier van wonen in een groene omgeving.

Op de locatie van een voormalig verzorgingstehuis is daarom een kleinschalig, gedifferentieerd stedenbouwkundig plan ontworpen dat op vele manieren een directe, ruimtelijke relatie heeft met de aangrenzende straten. Zeven losse ‘paviljoens’ zijn speels gegroepeerd rond een centrale tuin, in hoogte oplopend naar gelang de positie ten opzichte van de bestaande bebouwing en bezonning.

Het basismateriaal voor de gevel, een lichte en donkere baksteen, komt voor in de omliggende wijk. Door het echter uniform bij alle bouwdelen toe te passen, geeft het de nieuwbouw zijn eigen identiteit. Parkeren wordt opgelost aan de randen van het plan en onder twee gebouwen, waardoor de tuin vrij blijft van autoverkeer. De centrale tuin in het hart van het plan is tevens een nieuwe, openbare plek voor de bestaande wijk. Door de ecologische inrichting, de mossedumdaken en de nieuwe vleermuiskasten is de tuin een bijzonder aangename plek om te verblijven voor mens én dier.

Opdrachtgever

SVT Tiel

Opdracht

Allardhof - Buren


Adres:
Marijkenlaan, Buren

Allardhof
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren