Cathlab St. Antonius Ziekenhuis

Nieuwe hartkatheterisatieafdeling in Nieuwegein

Bekijk alle foto's

Voor het St. Antonius Ziekenhuis werkt Bouwbedrijf Berghege aan de verbouwing van de hartkatheterisatieafdeling. Deze afdeling verhuist naar een aparte vleugel van het ziekenhuis waar op zo’n 2.700 m2 zes interventiekamers met hartkatheterisatieapparatuur worden gerealiseerd. Daarnaast komt er ruimte voor het Multidisciplinair Vasculair Interventie Centrum (MVIC) met 17 plaatsen voor dagbehandeling aan patiënten met hart- en vaatziekten en de daarbij behorende personeels- en techniekvoorzieningen.

De zes interventiekamers worden geheel gebouwd rondom specifieke hartkatheterisatieapparatuur. Projectleider Rob Fransen: “De complexiteit van dit project bestaat uit het feit dat de vleugel midden in het gebouw ligt. De zorg op zowel de verdiepingen eronder als erboven gaat gewoon door. Overlast moeten we dus zoveel mogelijk voorkomen. Het bouwteam bestaat uit Architectenburo Gortemaker Algra Feenstra, constructiebureau Swinn en installatieadviseur Halmos. We voeren dit project samen uit met ULC installaties die rechtstreeks voor de opdrachtgever werkt. Berghege functioneert daarbij wel als hoofdaannemer en heeft de coördinatie over alle partijen. Directievoering en toezicht doet Adviesbureau J. Vriesema uit Rotterdam.”

Opdrachtgever

St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein

Opdracht

Cathlab St. Antonius Ziekenhuis


Adres:
Koekoekslaan 1, 3435 CM Nieuwegein

"De zorg op zowel de verdiepingen eronder als erboven gaat gewoon door. Overlast moeten we dus zoveel mogelijk voorkomen."

Rob Fransen, projectleider Bouwbedrijf Berghege 

 

Het project is in september 2022 gestart met het ontkoppelen van de bestaande installatie en het sloopwerk. Naar verwachting zijn we eind juni 2023 bouwkundig opleveringsgereed, waarna Philips kan starten met de inbouw van de medische apparatuur. Naast de vernieuwing van het Cathlab werkt Berghege in het St. Antonius ook aan een project waarbij we verspreid over het hele ziekenhuis meerdere verbouwingen realiseren. 

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren