Centraal Militair Hospital Utrecht

Nieuwbouw en renovatie

Bekijk alle foto's

In maart 2019 is de uitbreiding en renovatie van het Centraal Militair Hospitaal (CMH) in Utrecht opgeleverd. Met zevenenveertig bedden is het weliswaar het kleinste ziekenhuis van Nederland, maar het is een zeer multifunctioneel gebouw. Het biedt niet alleen onderdak aan het hospitaal en de apotheek. Ook de Militaire BloedBank, de Defensie Tandheelkundige Dienst en de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg zijn er te vinden. EGM architecten tekende  voor het ontwerp. De Berghege Heerkens bouwgroep was verantwoordelijk voor het gehele bouwproces.

Opdrachtgever

Ministerie van Defensie

Opdracht

Centraal Militair Hospital Utrecht


Adres:
Lundlaan 1, Utrecht

One-stop-shop

Het bestaande ziekenhuis is in fasen geheel gerenoveerd naar een one-stop-shop voor de militaire gezondheidszorg. De directe aanleiding was het overhevelen van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg van het UMC in Utrecht naar deze centrale locatie aan de Lundlaan in Utrecht. Leo Eikelboom, senior beleidsmedewerker Defensie legt uit: “Hiervoor hadden we extra meters nodig. We zagen een mogelijkheid om dat te realiseren onder het zwevende gedeelte van het gebouw. Daar was ruimte voor twee lagen nieuwbouw.” Volgens Igor Bassa die namens de bouwgroep de werkvoorbereiding deed, was dat precies een highlight van het werk: “Met name de afwerking van de vide met houten latten en het schilderwerk op de betonnen kern waren werkzaamheden waar je niet vaak mee te maken krijgt.”

“Met dit jasje kunnen we de komende vijfentwintig jaar vooruit.”

Leo Eikelboom, senior beleidsmedewerker Defensie

Direct aansluitend op de nieuwbouw, ging het bestaande gebouw volledig op de schop. De fase waarin de nieuwbouw verbonden werd met de bestaande bouw was heel spannend. Maar ook dat is goed gekomen. Leo Eikelboom: “We hebben nu een goed zittend jasje dat nog jaren mee kan.”

>> Lees hier meer in Militair centraal in ‘one stop shop’

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren