De Bijenkorf - Venlo

Snelle doorlooptijd

Bekijk alle foto's

De Bijenkorf Outlet opende in het centrum van Venlo haar deuren. Naast de vestiging in Bataviastad was dit de tweede de Bijenkorf Outlet in Nederland, met een omvang van 4.000 m2.

Snelle doorlooptijd

Een belangrijk kenmerk van bouwprojecten in de retailbranche is de snelle doorlooptijd. Vandaag de sleutel krijgen, betekent bij voorkeur morgen de winkel openen. Soms is het ontwerp nog niet helemaal rond terwijl de bouw al start. De heer Evers, manager Bouw & Techniek bij Bijenkorf, weet daar alles van. "Dat vergt improvisatie, goed overleg en wederzijds vertrouwen. Bouwbedrijf Berghege vervulde deze kwalificaties uitstekend."

Logistieke organisatie

Een nieuw winkelconcept was niet het enige bijzondere aan het project. De Bijenkorf betrok het oude V&D-pand en vestigde zich op de eerste en tweede verdieping. Tegelijkertijd kwam op de begane grond een HEMA. En dat terwijl andere winkels in het pand geopend bleven. "Logistiek een behoorlijke organisatie", benadrukt Evers. Goede onderlinge afstemming tijdens de bouwvergaderingen voorkomen problemen. Zo zijn er stofdichte afscheidingen geplaatst zodat de andere winkels minder hinder ondervonden van de bouw. Maar ook de coördinatie op de bouwplaats is essentieel. "Met de aanleg van de roltrappen en liften was de 'hoofdtransportader' buiten werking. Bouwbedrijf Berghege loste dit op door een kozijn uit de buitengevel te halen, om via een hefplateau de aan- en afvoer van bouwmaterialen te kunnen continueren."

Opdrachtgever

De Bijenkorf, Amsterdam

Opdracht

De Bijenkorf - Venlo


Adres:
Vleesstraat 32a, Venlo

De Bijenkorf
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren