De Groote Wielen - Rosmalen

Wonen aan het water

Bekijk alle foto's

In het buitengebied van 's-Hertogenbosch ontplooit zich het nieuwbouwproject 'De Groote Wielen'. Een vinexlocatie waar afgelopen jaren én komende tijd zo’n 4.300 woningen worden gerealiseerd. Bouwbedrijf Berghege was als één van de combinanten van de bouwcombinatie BMW verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en verkoop van 87 woningen op één van de zes eilanden van het deelplan Watertuinen.

Wonen aan het water

"Karakteristiek voor een waterwijk zijn de verhouding wonen/water, de situering van woningen aan het water en de specifieke woningtypologie en architectuur. Een ambitieus programma, wat vraagt om specifieke oplossingen in architectuur. Het is dan ook essentieel dat de projectontwikkelaar vanaf het eerste begin nauw betrokken is. Juist de kennis op technisch vlak, maar ook meedenken over creatieve oplossingen en aandacht voor kwalitatief zijn waardevol in de planvorming. Berghege kenmerkte zich met name door haar betrokkenheid. Dacht mee over hoe de aansluiting kon worden gezocht bij de markt. Bijvoorbeeld over de gedifferentieerde opbouw van de woningen, de inrichting van de tuinen met vlonders aan het water en het parkeren in de wijk. Maar ook over wat dit betekende op uitvoeringsniveau, denk aan de fundering van de eilandwoningen of de bouwplaatscoördinatie rond al het water. Zo ontstond er een voortreffelijk resultaat dat door iedereen werd gedragen", aldus directeur Koelewijn van architectenbureau K3 uit Arnhem.

Scandinavische sferen

Uiteindelijk is een prachtig concept het eindresultaat. Met heldere kleuren, de toepassing van natuurlijke materialen als hout, glas, metaal en lichtgekleurde bakstenen en overstrekkende daken. Woningtypes met namen als 'Dannemare', 'Christianshaven' en 'Brønsted'. En natuurlijk, gesitueerd aan het water. Dat het een succes is blijkt uit het feit dat alle 87 woningen vlot waren verkocht.

Opdrachtgever

Combinatie BMW Oss

Opdracht

De Groote Wielen - Rosmalen


Adres:
Sterrekroospad 5-7, Rosmalen

De Groote Wielen
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren