IBN - Oss

Hoogwaardige productiefaciliteit

Bekijk alle foto's

Eind december 2015 heeft Bouwbedrijf Berghege  een nieuwe hoogwaardige productiefaciliteit ten behoeve van IBN in Oss opgeleverd. 

IBN besloot in januari 2015 dat zij haar productielocaties in Oss wilde centraliseren, daartoe werden in april 2015 de gebouwen verworven van Marel, meatproces industrie. Aangezien centralisatie ook impliceert dat bestaande locaties met daaraan gerelateerde huurovereenkomsten gesloten moeten worden, was de opleverdatum december 2015 een hard gegeven. Ruim 300 medewerkers zouden in genoemde maand moeten verhuizen vanuit andere productielocaties zodat ze per 4 januari 2016 op de nieuwe locatie aan de slag konden. Kortom een stevige uitdaging voor zowel het ontwerp als voor het bouwproces. Design& Build, moest in minder dan 9 maanden binnen de gegeven financiële kaders worden geklaard. Een extra verzwaring, maar vanuit MVO perspectief zeer realistisch, was de ambitie van de opdrachtgever, IBN, het meest duurzame productiegebouw van Oss te realiseren.

De stip stond op de horizon en aan ons de uitdaging om samen met architect en andere adviseurs op een creatieve en betrokken manier invulling te geven aan de gestelde duurzaamheids, financiële, tijd- en kwaliteitsdoelen. Intensief hebben wij gezocht naar een goede balans tussen duurzaamheid en maakbaarheid als het ging om materialen, energiegebruik en terugdringen van de CO2-uitstoot. Maar ook de integratie vanhet ontwerpproces in het uitvoeringsproces was van belang om de gestelde tijdsdoelen te kunnen realiseren. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in 11.000 m2  volledige verbouw van kantoren en bedrijfsruimten en  4.440 m2  nieuwbouw van productieruimte, welke voldoet aan  HACCP eisen. Duurzaamheid kwam met name tot uiting in hergebruik van materialen en ruimtes, LED-verlichting en 1.570 stuks PV-panelen.

Het nieuwe IBN productiefaciliteit is op 4 januari 2016 volledig in gebruik genomen.

Eerder al realiseerde Berghege de nieuwbouw van IBN in Uden, Oss en Veghel.

Opdrachtgever

IBN Groep, Uden

Opdracht

IBN - Oss


Adres:
Industrielaan 63, Oss

  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
IBN de basis voor groei

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren