Miss Etam - diverse locaties

Vakwerk van toen en nu

Bekijk alle foto's

Bouwbedrijf Berghege verzorgde voor verschillende filialen van de kledingwinkel Miss Etam de restyling, renovatie en uitbreiding. In Breda (Ginnekenstraat en De Barones) en in 's-Hertogenbosch.

Miss Etam Den Bosch: Modern van binnen, authentiek van buiten!

Het verbouwen van een winkelpand in een drukke binnenstad is geen sinecure. De winkel moet zo snel mogelijk weer open en de vele passanten, de weekmarkt en slechte bereikbaarheid bemoeilijken het project. Maar wat de verbouwing van Miss Etam Den Bosch pas echt bijzonder maakt, is de renovatie van de buitengevel. Berghege bracht deze terug in de staat van vroeger, toen De Gruijter en Zn. hier nog koekjes verkochten.

Vakwerk van toen en nu

Foto's van honderd jaar geleden vormden de leidraad bij de verbouwing. Berghege zocht met veel aandacht naar de juiste bouwmaterialen, die passen bij de oude. Het nieuw geplaatste graniet is bijna niet van het oude te onderscheiden. Voor de handgemaakte kalkstenen ornamenten van de buitengevel is samengewerkt met vakmensen die het oude ambacht nog beheersen.

Flexibel

Bij een renovatie is het een must om flexibel en oplossingsgericht te denken, ook met samenwerkende partners. Er doen zich vaak onverwachte zaken voor. Vlak voor aanvang van de bouw, ontdekte men in de constructie een stalen balk over de gehele breedte van het rechter winkelpand, die niet op de bouwtekeningen stond. Het glas kon niet langer vanaf de binnenzijde van het pand geplaatst worden. Dit was wel wenselijk, vanwege de authentieke kozijnen met het duivenjagersprofiel. Goed overleg met de kozijnleverancier bracht snel een oplossing. Het glas werd geplaatst in een aluminium beglazingsprofiel. Daarna zijn er vanaf de buitenzijde houten latten met het zelfde profiel op gelijmd.

Restyling interieur

Niet alleen aan de buitenkant van het pand is hard gewerkt. Ook voerde Berghege de complete betimmering van wanden en plafonds binnen uit. Binnen zes weken - geheel volgens planning - is het project opgeleverd en stapten de eerste klanten al weer over de drempel van de compleet verbouwde winkel.

Opdrachtgever

Etam Retail Service BV, Zoetermeer

Opdracht

Miss Etam - diverse locaties

Miss Etam
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren