Nieuw Wolfslaar - Breda

Duurzaam bouwen

Bekijk alle foto's

Aan de zuidrand van Breda, tussen de wijk IJpelaar en het dorp Bavel verrees de nieuwbouwwijk Nieuw Wolfslaar. Een opvallende, markante, verrassende en gevarieerde wijk. Met traditionele bouw aan de zuidkant van de wijk en moderne architectuur aan de noordkant. In samenwerking met Stienstra Nouville en Van Beek Vastgoed realiseerde Bouwbedrijf Berghege 59 woningen in een uitbreidingsplan van in totaal 750 woningen. In niet alledaagse samenwerkingsverbanden werd in deze nieuwbouwwijk klantgericht en duurzaam gebouwd.

Duurzaam bouwen

In navolging van het Nederlandse overheidsbeleid streeft ook de gemeente Breda naar een aanzienlijke terugdringing van de uitstoot van het milieubelastend CO2. In Nieuw Wolfslaar wilde men zelfs een extra CO2-reductie van 25% ten opzichte van woningbouw met een traditionele energievoorziening realiseren. Dit door de woningen vergaand te isoleren én door de inzet van warmtepompen. Iets waar Berghege destijds nog weinig ervaring mee had. In korte tijd moest kennis van zaken opgebouwd worden, temeer omdat de installatie, oplevering en het afgeven van garanties onder verantwoordelijkheid van de aannemer gebeuren.

In een periode van minder dan 5 maanden werden alle woningen verkocht.

Opdrachtgever

Van Beek Vastgoed BV & Nouville Ontwikkelaars

Opdracht

Nieuw Wolfslaar - Breda


Adres:
Prinses van Lotharingenstraat 33, Bavel

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren