Organon Gebouw KR - Oss

Bedrijfsrestaurant met een bedrijfsmuseum

Bekijk alle foto's

MSD (voorheen Organon) bouwde een kantorentoren en een nieuw bedrijfsrestaurant met een bedrijfsmuseum op haar terrein in Oss, onder de naam ‘KR-gebouw’. Bouwbedrijf Berghege werkte als hoofdaannemer van dit bijzondere project nauw samen met de heer Van Iersel, architect en directeur van Architectenbureau Van den Broek en Bakema uit Rotterdam en de heer Geurts van Kessel, Manager Site Services van Organon NV.

“We wilden voor de huisvesting van het restaurant en de kantorentoren een gebouw dat toonaangevend zou zijn voor Organon”, vertelt Manager Site Services de heer Geurts van Kessel. “Omdat de locatie bij de entree van het terrein is gelokaliseerd, moest het een representatief project worden dat een nieuw ‘gezicht’ geeft aan onze bedrijfsingang.” De functie van het KR-gebouw is daarnaast gebaseerd op interactie met de omgeving. De ellipsvormige kantorentoren van 40 meter hoogte rijst vanuit een open ruimte midden in het restaurant omhoog. “Het open gebouw fungeert als baken voor Organon”, vertelt architect de heer Van Iersel.

Ook het materiaalgebruik maakt het KR-gebouw bijzonder. De architect: “Voor de begane grond zijn warme materialen als hout en stucwerk gebruikt, terwijl voor de hogere delen koelere materialen als aluminium en glas zijn toegepast.” Vernieuwend was de toepassing van bubbledeckvloeren. De verdiepingsvloeren in de kantorentoren bestaan uit een betonnen ondergrond waarop een soort ‘bowlingballen’ worden aangebracht. Door het gebruik van deze plastic bollen is minder beton nodig waarmee gewicht en kosten worden bespaard.

Opdrachtgever

MSD, Oss

Opdracht

Organon Gebouw KR - Oss

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren