Perry Sport - diverse locaties

Ingewikkeld logistiek proces

Bekijk alle foto's

Herontwikkeling Perry Sport Utrecht

De afdeling Onroerend Goed van het concern Vendex KBB (nu Maxeda) herontwikkelde voor Perry Sport Utrecht twee naast elkaar liggende panden waarvan één een monumentaal pand is uit begin twintigste eeuw. De panden zijn gelegen aan het bekende Vredenburg.

De herontwikkeling voor Perry Sport en parfumerie Douglas omvatte twee panden waarbij deze tot één geheel werden getransformeerd en er tevens een uitbreiding plaatsvond. Bouwbedrijf Berghege was als bouwkundig aannemer en restaurateur betrokken bij de herontwikkeling. In de uitvoering werden de authentieke kenmerken van de gebouwen gehandhaafd en gerestaureerd terwijl gelijktijdig moderne elementen werden verwerkt. Op deze wijze ontstond een bijzonder contrast tussen handhaving van de historische gebouwkenmerken en de toepassing van moderne materialen in het interieur.

De panden zijn gevestigd op een toplocatie, en Perry Sport bleef gedurende alle werkzaamheden geopend. Door het ontbreken van een bouwplaats moeten alle bouwmaterialen voor 10.00 uur 's ochtends worden aan- en afgevoerd. Hierdoor was de herontwikkeling een ingewikkeld proces.

Bouwbedrijf Berghege verbouwde naast de Perry Sport vestiging in Utrecht ook Perry Sport Breda.

Opdrachtgever

Maxeda (voorheen Vendex KBB), Amsterdam

Opdracht

Perry Sport - diverse locaties

Perry Sport
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren