Verbouwing Kapelanie in centrum Oss

5 duurzame appartementen

Bekijk alle foto's

In de kapelanie van de Grote Kerk in Oss heeft Berghege in opdracht van de parochie Heilige Willibrordus vijf appartementen gebouwd. 

De parochie blijft eigenaar en gaat de appartementen aan de Begijnenstraat verhuren. Op die manier heeft het monumentale gebouw dat ooit is gebouwd om kapelaans van de Grote Kerk in onder te brengen een nieuwe functie gekregen. Het pand is eerder verhuurd geweest als kantoor, de bovenverdieping stond leeg.

"Misschien zijn we met dit project wel een voorbeeld voor andere panden van de kerk waar een nieuwe toekomst voor wordt gezocht.”

Pastoor Kerssemakers 


Bouwbedrijf Berghege knapte eerder het voormalige klooster en internaat aan dezelfde Begijnenstraat op. Dit was al in gebruik als eigen hoofdkantoor en is zo goed gemoderniseerd dat het zelfs een nominatie voor BNA Beste Gebouw van het Jaar opleverde. Het is de ambitie van het bouwbedrijf om de straat haar oude allure terug te geven. De kennis en ervaring die is opgedaan bij de verbouwing van het eigen kantoor, is voor de kapelanie opnieuw in de praktijk gebracht.

De bouw van de appartementen in de kapelanie is in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

>> De Kapelanie is één van de actuele vernieuwbouwprojecten binnen de gemeente Oss

Opdrachtgever

Parochie Heilige Willibrordus

Opdracht

Verbouwing Kapelanie in centrum Oss


Adres:
Begijnenstraat 1, 5341 BC Oss

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren