Verbouwing winkelcentrum Dukenburg - Nijmegen

Just in time

Bekijk alle foto's

Winkelcentrum Dukenburg is een overdekt winkelcentrum waarin meer dan 100 winkels gevestigd zijn met in totaal zo’n 50 eigenaren. Op het stadscentrum na, heeft dit centrum de grootste concentratie winkels van heel Nijmegen. Bouwbedrijf Berghege verzorgde in opdracht van de Vereniging Van Eigenaren in 2008 een grootscheepse verbouwing en uitbreiding.

Hoog veiligheidsbeleid 
Het werk bestond uit een uitbreiding met twee bouwlagen, het creëren van een binnenplein met de daarbij behorende aanpassingen van entrees en winkelunits. Het werd daarom in fases verdeeld, zodat het winkelend publiek er zo min mogelijk last van ondervond. De winkels waren namelijk gewoon open tijdens de bouwwerkzaamheden. Bovendien zijn er boven een deel van de winkels ook appartementen waar rekening mee moest worden gehouden. Reden voor de VVE om samen met Berghege en de lokale overheid te zorgen voor een zo hoog mogelijk veiligheidsbeleid. 

Just in time 
Naast strenge veiligheidsnormen had het project ook te maken met een strak tijdschema en een zeer beperkte bouwplaats. Bouwbedrijf Berghege plande leveringen ‘just in time’ in en werkte zo nodig ook ‘s avonds om de klus te klaren.

 

Opdrachtgever

Coöperatieve Vereniging van Eigenaren Winkelcentrum Dukenburg, Nijmegen

Opdracht

Verbouwing winkelcentrum Dukenburg - Nijmegen


Adres:
Dukenburg Nijmegen

Winkelcentrum Dukenburg
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren