Verpleeghuis Aeneas - Breda

Moderne organisatie

Bekijk alle foto's

Verpleeghuis Aeneas in Breda biedt zorg en behandeling aan mensen met lichamelijke aandoeningen en aan ouderen die gedesoriënteerd zijn, meestal door dementie. Ook vindt er dagbehandeling plaats voor mensen die nog thuis wonen. Cliënten en hun familie hebben steeds meer behoefte aan een individuele invulling van de dag en de geboden zorg. Een moderne organisatie als Aeneas speelt daar op in, organisatorisch én facilitair. De nieuwbouw en renovatie van het gebouw aan de Zaart waren dan ook een belangrijke stap.

Na de sloop van de eerste vleugel kon Berghege anderhalve maand later de nieuwbouw van gebouw Amalia beginnen op diezelfde plek. Deze nieuwe vleugel bood een extra ruimte van 5.400 m2. Na oplevering van de nieuwbouw verhuisden de bewoners uit het huidige gebouw en was de weg vrij om het resterende deel te vernieuwen. Met nog eens 3.150 m2 aan nieuwe ruimten toegevoegd, waaronder een winkel en een eigentijds restaurant. Huiselijker en persoonlijker. Met kleine eenheden voor zes tot acht bewoners met voor ieder een eigen slaap/zitkamer met moderne voorzieningen. In de gezamenlijke woonkamer met keuken leeft een groepje cliënten samen met een verzorgende als een klein huishouden.

Opdrachtgever

Verpleeghuis Aeneas Breda

Opdracht

Verpleeghuis Aeneas - Breda


Adres:
Zaart 35, Breda

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren