Waardenburgh / Maurikstraat - Tiel

Flinke revitalisatie

Bekijk alle foto's

Stichting Volkshuisvesting Tiel (SVT) werkt al sinds de jaren 80 regelmatig samen met Bouwbedrijf Berghege voor de realisatie van diverse bouwprojecten. Samen met het architectenbureau K3 gaven de bedrijven vorm aan de revitalisatie van de Maurikstraat in Tiel. Dit woongebied kreeg een kwalitatieve impuls, door zowel renovatie van de bestaande appartementengebouwen als nieuwbouw.

Vier appartementengebouwen werden gerenoveerd, hierna stond de sloop van het vijfde gebouw en de bouw van koopappartementen en woon-werkunits op het programma. In totaal 128 woningen.

Klaas Pos, directeur van SVT: “Het woongebied kreeg een volledige metamorfose. Differentiatie stond hierbij voorop, wat inhoudt dat we een maximale mix van kopen en huren enerzijds en wonen en werken anderzijds wilden creëren. Dit werd bewerkstelligd door de koopappartementen en de woon-werkunits.” Henk Berghege licht het project verder toe: ”Vier van de vijf appartementengebouwen werden gehandhaafd. Deze kregen tijdens de revitalisatie een transparanter uiterlijk waarbij doorzicht heel belangrijk is.”

Opdrachtgever

Stichting Volkshuisvesting Tiel

Opdracht

Waardenburgh / Maurikstraat - Tiel


Adres:
Maurikstraat, Tiel

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren