Catharina Ziekenhuis - Eindhoven

Nieuwbouw Hartcentrum

Bekijk alle foto's

De Berghege Heerkens bouwgroep (Bouwbedrijf Berghege en Heerkens van Bavel Bouw) bouwde in opdracht van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven, de nieuwbouw van het nieuwe Hartcentrum. Dit twee verdiepingen tellende centrum werd gerealiseerd bovenop de ook nieuw te bouwen entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal werd pal voor de voormalige hoofdingang gebouwd.

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw zijn alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd, onder meer de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 plekken, patiëntvriendelijke omgeving waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken). De bestaande hartkatheterisatiekamers (5) in het ziekenhuis, hebben plaats gemaakt voor patiëntenkamers. Daardoor werd het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1–persoonskamers te bouwen.

Van alle gemakken voorzien

De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de oude entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd werd. Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal van alle gemakken voorzien en voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd.


Catharina Ziekenhuis opent twee hypermoderne hybride operatiekamers>>

Opdrachtgever

Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Opdracht

Catharina Ziekenhuis - Eindhoven


Adres:
Michelangelolaan 2, Eindhoven

  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
Rondleiding nieuwe Catharina Hartcentrum

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren