Charles Vögele - diverse locaties

Vernieuwingsslag

Bekijk alle foto's

Voorheen werd in de winkels van modeketen Vögele enkel een vernieuwingsslag doorgevoerd in het interieur. Daar kwam een paar jaar geleden verandering in. Bouwbedrijf Berghege realiseerde de complete bouwkundige restyling voor de vestigingen in Oss en Someren en de complete nieuwbouw in Waalwijk.

Vernieuwingsslag

Vögele is een zelfstandige, toonaangevende Europese modewinkelketen met 809 verkoopvestigingen in onder andere Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. Momenteel voert de Vögele-groep een vernieuwingsslag door. Daarbij staan lichte kledingwinkels met veel ruimte voor mode en de basiscollectie centraal. Berghege zorgde voor de volledige vernieuwing van de winkel in Oss. Een maand later verbouwde het bedrijf een bestaand pand in Someren, ten behoeve van de eerste Vögele winkel in deze plaats.

Tussentijds aanpassen

Berghege verving bij beide winkels aan de buitenzijde de puien en paste de nodige details aan die het aangezicht van de winkels bepalen. Binnen, in de bestaande panden, plaatste Berghege nieuwe muren. Ook de vloer werd aangepast. Bij de opdracht moest behoorlijk geschakeld worden, doordat er veel partijen bij betrokken waren en de opdracht nogal eens aangepast werd.

Actieve inbreng

Max Picauly, van BPR Retail Group, was als projectmanager namens Vögele verantwoordelijk voor de uitvoering. "De samenwerking verliep erg prettig. Berghege maakt waar wat ze belooft. Het werk wordt echt afgemaakt. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Daarnaast is Berghege als organisatie heel betrokken. Altijd aanwezig bij vergaderingen, mét een actieve inbreng. Ook tussendoor was er op elk moment ruimte voor overleg. De lijntjes waren bijzonder kort. Ik hoop dat we elkaar weer tegenkomen in de toekomst. Het zijn fijne jongens om mee te werken."

Ruime ervaring in de retail

Bouwen in de retail is een vak apart. Berghege heeft er zelfs een speciale afdeling voor opgericht, zodat alle kennis en ervaring geconcentreerd blijven op één plek. Gilbert Ceelen, projectleider bij bouwbedrijf Berghege: "Bouwen in de retail vergt een flexibele instelling. Je moet snel kunnen inspelen op de wensen van de opdrachtgever. Als men een winkel ziet groeien, groeien de wensen vaak evenredig mee. Gelukkig hebben we ruime ervaring en zijn we niet voor één gat te vangen!"

Opleverdatum staat vast

"Wanneer je snel moet schakelen, is directe communicatie onmisbaar", vervolgt Gilbert. "Zowel met alle externe partijen, als de betrokken interne afdelingen. Algehele coördinatie staat voorop. Uiteindelijk moet je met alle mensen, van hoog tot laag, zorgen dat het product tijdig opgeleverd wordt. Want het enige dat je zeker weet in bouwen in de retail, is de opleverdatum!"

Inspelen op de hectiek

Ook Kees de Wilt, uitvoerder bij Bouwbedrijf Berghege, herkent de hectiek die bouwen in de retail met zich meebrengt. "Een deel van het werk blijft altijd onvoorzien. Aanvullende werkzaamheden zijn standaard bij dit soort opdrachten. Daarnaast wordt iedereen tegelijkertijd ingezet. Normaal plan je een aantal stappen achter elkaar. Bij retailopdrachten niet. Alle fasen lopen door elkaar. Vaak is er geen droogtijd voor de vloer. Dan is het afdekken en verder gaan! We leveren snel op, maar garanderen daarbij wel een goede kwaliteit. Dit kan dankzij de ruime ervaring die Berghege heeft en door het werken met vaste, betrouwbare partijen."

Opdrachtgever

Charles Vögele Netherlands

Opdracht

Charles Vögele - diverse locaties

Charles Vögele
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren