Complete metamorfose winkelcentrum De Ruwert

Grootscheepse verbouwing in Oss

Bekijk alle foto's

In opdracht van De Hoge Dennen vastgoed werkt Bouwbedrijf Berghege aan een grootscheepse verbouwing van De Ruwert. In dit winkelcentrum in Osse wijk de Ruwaard zijn naast verschillende supermarkten en ketens zoals Gall&Gall en Bakker Bart ook lokale speciaalzaken en delicatessewinkels te vinden. Projectleider Ronnie Tiemissen: “Het gehele winkelcentrum ondergaat een complete metamorfose waarbij de eenheid in uitstraling centraal staat.”

Opdrachtgever

De Hoge Dennen vastgoed

Opdracht

Complete metamorfose winkelcentrum De Ruwert


Adres:
Sterrebos 2, 5344 AM Oss

Goede afstemming

De Hoge Dennen, eigenaar van de Ruwert, is een al tijd geleden begonnen met veranderen en investeren in het winkelcentrum. De indeling is aangepast en publiekstrekkers als Kruidvat zijn aan het winkelaanbod toegevoegd. Tiemissen: “Deze verbouwing is de logische volgende stap. Hierdoor komt openheid in het gebouw, met etalages aan de buitenkant en meer glas. Alle vier de entrees krijgen een flinke opfrisbeurt, de buitenkant krijgt bakstenen gevels en op sommige plekken komen groene hagen. Supermarkt Albert Heijn breidt uit met 500 m2 naar een XL-winkel. En aan de kant van de Paganinistraat komt een kleinere uitbreiding. Het is de kunst om al deze schijnbaar losse operaties goed op elkaar af te stemmen. Wij moeten die puzzel zodanig leggen dat het winkelend publiek er zo min mogelijk van merkt. We zullen bijvoorbeeld nooit aan alle entrees tegelijk weken en de winkels blijven allemaal gewoon open.”

Oplossingsgerichte partners

De Ruwert is een populair winkelcentrum en wordt dus enorm druk bezocht. Om zo min mogelijk parkeerplaatsen te bezetten, is de bouwplaats van Berghege optimaal efficiënt ingericht. “Mede door de goede afstemming tussen de werkvoorbereiding van Ivar Helgason op kantoor en voorman Stan van der Heijden op de bouwlocatie gaat dat goed”, legt Ronnie uit. “Ook helpt het dat we veel commitment hebben van de onderaannemers die met ons aan dit project werken. Het zijn allemaal langlopende relaties die heel oplossingsgericht meedenken. Dat is in deze, soms onzekere tijden, van onschatbare waarde.”

De werkzaamheden lopen op schema. Eind 2022 is het deel met de Albert Heijn klaar en in het eerste kwartaal van 2023 moet de gehele renovatie afgerond zijn.   

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren