Kentucky Fried Chicken - diverse locaties

Veel bijzondere details

Bekijk alle foto's

De uitbreiding van Kentucky Fried Chicken in Nederland was een gigantische klus voor de heer Jan Provily, voormalig Construction Manager bij KFC, die samen met zijn collega’s de bouw en verbouw van alle nieuwe stores begeleidde. Van ontwerp tot aanbesteding en oplevering. “We zitten in de grootste groeifase sinds KFC zich bijna 35 jaar geleden in Nederland vestigde. Om in dit tempo nieuwe restaurants te kunnen openen, werken we graag met vaste partners. Dat scheelt op den duur enorm veel tijd in de uitvoering. Want als er íets belangrijk is, dan is het dat de store op tijd open gaat. Berghege is zo’n partner. Ze leveren kwaliteit binnen de gestelde termijn, daar kunnen we van op aan.”

Capelle en Wateringen

Berghege leverde de nieuwe restaurants in Capelle aan den IJssel en Wateringen op. In Capelle verrees op de oude fundering van een Bastionhotel een nieuwe KFC-store, ontworpen door XS Architecten. Omdat de fundering te licht bleek voor traditionele bouw, werd gekozen voor een ontwerp in hout. De warme uitstraling die dat geeft is weer heel anders dan het pand in Wateringen, waar veel glas, dubbel hoge ruimtes en een zee van licht de sfeer bepalen.

Hoog afwerkingsniveau

Ivo Keulards en Pascal Rijnders van XS Architecten (Rotterdam en Maarn) hebben al vele stores ontworpen voor Kentucky. Bouwen voor fastfoodsector wordt nogal eens ondergewaardeerd, volgens de architecten. “Echter, als je dit kunt, kun je alles bouwen”, aldus Keulards. “Het vraagt om kwaliteit leveren onder tijdsdruk, een hoog afwerkingsniveau, veel bijzondere details, apart schilder- en tegelwerk en veel, heel veel installatiewerk. Er zijn dus nogal wat partijen die in korte tijd flink moeten presteren. Onze ervaringen met Berghege? We hebben één keer een aannemer gehad die in de buurt kwam, maar dit niveau zie je niet veel. Opvallend zijn vooral de uitstekende organisatie en communicatie. Ze zijn vasthoudend, signaleren mogelijke problemen én, nog belangrijker, komen direct met oplossingen.”

Opdrachtgever

KFC Holdings Nederland

Opdracht

Kentucky Fried Chicken - diverse locaties

Kentucky Fried Chicken
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren