Nobilon - Boxmeer

Veel uitdagingen

Bekijk alle foto's

Nobilon International BV produceert vaccins tegen ziekten. Gezien de wereldwijde dringende behoefte hieraan had een snelle realisatie van de bedrijfsruimten van het destijds nieuwe bedrijf een hoge prioriteit. Een uitdaging die Nobilon in Boxmeer samen met het bouwteam, waar Bouwbedrijf Berghege deel van uitmaakte, voortvarend aanpakte. Normaliter wordt er bij de bouw van dit soort ruimten gekozen voor sequentiële uitvoering. Om echter een zo kort mogelijke doorlooptijd te garanderen, liepen de werkzaamheden naast elkaar, waardoor de looptijd werd teruggebracht van vier à vijf jaar naar ongeveer anderhalf jaar.

Niet alleen de goede samenwerking en de korte realisatietijd maakten het complexe bouwproject bijzonder. Ook de buitenwanden van de bedrijfsruimte zijn spraakmakend te noemen. Kunstenares Matty Christensen verwerkte in de kleuren lichtgrijs en paars een 1.80 meter hoog reliëf in de wanden. Dit visualiseert een virus en beslaat een oppervlakte van 500 vierkante meter. De realisatie van de productieruimte voor Nobilon vormde hiermee op zowel esthetisch en realisatietechnisch als op inhoudelijk gebied een opdracht met veel uitdagingen.

Opdrachtgever

Nobilon International BV, Boxmeer

Opdracht

Nobilon - Boxmeer


Adres:
Exportstraat 39-B, Boxmeer

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren