Thomashuis - diverse locaties

Karakteristieke panden

Bekijk alle foto's

Een voormalig zusterklooster uit de jaren vijftig in Wagenberg en een witte langboerderij uit 1830 in Velp bij Grave. Behalve dat het allebei prachtige karakteristieke panden zijn, lijken ze niet veel gemeen te hebben. Niets is minder waar. Het zijn zogeheten Thomashuizen. Een aansprekend zorgconcept waaraan Bouwbedrijf Berghege mocht meebouwen.

Een Thomashuis is een kleinschalige, veilige en huiselijke woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Elk huis – vaak een karakteristiek pand – wordt geleid door een echtpaar of stel dat er zelf ook woont. Initiatiefnemer Hans van Putten had zelf een zoon met een verstandelijke beperking: Thomas. Hij bedacht dit franchiseconcept in 2001 en richtte, om de zorgondernemers te ondersteunen, de stichting De Drie Notenboomen op. Inmiddels kent de stichting nóg twee formules: de ‘Herbergier’ voor mensen met een geheugenstoornis en ‘Impresario’, een verblijf voor dagbesteding. Het vastgoed van de stichting is in handen van woningcorporatie Vestia Midden-Nederland.

Berghege realiseerde Thomashuizen in Velp (bij Grave), Wagenberg, Terborg, Velp (bij Arnhem), Doornenburg, Herpen, Venlo, Heijenrath, Budelschoot en Kaatsheuvel.

Opdrachtgever

Vestia Midden Nederland Nieuwerkerk aan den IJssel

Opdracht

Thomashuis - diverse locaties

Thomashuis
  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
Thomashuis Velp

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren