Van lab-gebouw naar flexibel onderwijs- en onderzoeksgebouw

Fontys Eindhoven – De Rondom

Bekijk alle foto's

De Technologie opleidingen van Fontys (Techniek, Toegepaste Natuurwetenschappen, Technische Bedrijfskunde en Technische Lerarenopleidingen) verhuisden van de Eindhovense campus Rachelsmolen naar de campus waar ook de TU/e gehuisvest is.

Opdrachtgever

Fontys Hogescholen

Opdracht

Van lab-gebouw naar flexibel onderwijs- en onderzoeksgebouw


Adres:
De Rondom 1, Eindhoven

Flexibel gebouw

De vernieuwbouw richt zich op het realiseren van een flexibel onderwijsgebouw, dat een grote diversiteit aan onderwijsconcepten en onderwijsvormen kan faciliteren. Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van 33.000 m2 BVO biedt ruimte aan het toenemende aantal studenten en medewerkers.  

Ontmoeting en interactie

Het ontwerp van EGM architecten geeft het oorspronkelijk sobere, doelmatige gebouw een duidelijk herkenbare en geheel eigen identiteit. De architectonische ingrepen brengen verborgen kwaliteiten aan het licht die de volle potentie van het gebouw laten zien. Meest in het oog springend is het nieuwe atrium in het hart van het gebouw. Dit is een plaats die uitnodigt om elkaar te ontmoeten. Warm en dynamisch. Naast het atrium is de hoofdentree aangepast en een nieuwe Automotive-afdeling gerealiseerd. Deze drie gebieden zijn samen het visitekaartje van het onderwijsgebouw. 

Hergebruik van materialen

Door onder anderen hergebruik van materialen en bestaande infrastructuur, slimme klimaatsystemen en waterbesparende voorzieningen is een duurzaam en hoogwaardig onderwijsgebouw gerealiseerd.

 

Het vernieuwde gebouw is in alle opzichten klaar voor een toekomst waarin technologie een hoofdrol speelt. Voor studenten en medewerkers creëren we een uitdagende en inspirerende omgeving om te studeren, te onderzoeken en samen te werken. Met dit gebouw  op de TU/e Campus zijn we voorlopig toekomstproof.’’  

Hans Nederlof, lid van het College van Bestuur van Fontys

 

Fotografie: Nancy Carels photography

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren