Facet - Utrecht

Futuristisch kantoorgebouw

Bekijk alle foto's

In opdracht van ING Real Estate Development, bouwde de Bouwcombinatie Van Grunsven-Berghege aan de A2 ter hoogte van Utrecht een futuristisch ogend kantoorgebouw met onderliggende parkeergarage. Het gebouw heeft een bouwvolume van 24.500 m2 en op maaiveldhoogte een parkeergarage voor 430 plaatsen.

Opvallende constructie

Samen met The Wall en het Cockpit-gebouw van Hessing vormt het kantoorgebouw Facet een bijzondere strook bebouwing langs de A2 die als geluidswal fungeert voor de woonwijk Leidsche Rijn. En net als beide andere gebouwen is Facet een opvallende constructie die een dynamisch beeld oplevert voor passerende automobilisten, dankzij de gevel die is opgebouwd uit driehoekige glasvlakken.

Geslepen vlakken

Door de vorm van het gebouw – als een kristal met geslepen vlakken – ontstaat tijdens het voorbijrijden een spel van dalende en stijgende lijnen, waarbij elk facet de lucht afzonderlijk weerspiegelt. De kristalstructuur bood ook de mogelijkheid om het 200 meter lange gebouw vloeiend in hoogte te variëren. De 39 meter hoge kop heeft een veelvormig geknikte vorm die overgaat in het langgerekte middendeel, om te eindigen in een bijzondere staart die aansluit op The Wall.

 

Presentatie Facet - van Tilburg Ibelings von Behr architecten>>

Opdrachtgever

ING Real Estate Development Den Haag

Opdracht

Facet - Utrecht


Adres:
Hertogswetering 149, Utrecht

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren